More


  Dacian Cioloş, desemnat candidatul PNL pentru postul de premier după alegeri

  - Advertisement -

  Dacian-Ciolos-inundatii

  Şeful Executivului Dacian Cioloş a fost desemnat luni, de Biroul Politic Naţional al PNL, candidat al partidului pentru postul de premier după alegerile parlamentare, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi. Înaintea şedinţei, preşedintele PNL Alina Gorghiu a anunţat că-l va propune pe Dacian Cioloş drept candidat al partidului, precizând că a primit acceptul acestuia în discuţia de luni dimineaţă de la Guvern.

  ”Discuţia pe care am avut-o cu primul ministru astăzi a vizat două direcţii. Una a vizat compatibilitatea dintre programul de guvernare al PNL şi Platforma România 100 şi a doua discuţie a fost solicitarea PNL, pe care o veţi vedea concretizată astăzi în BPN şi supusă votului, de desemnare a candidatului de prim-ministru din partea liberalilor. Dacian Cioloş va fi propunerea pe care astăzi o voi face colegilor mei care îşi vor exercita votul. Evident, procedura este conform statutului nefinalizată astăzi pentru că un Consiliul Naţional trebuie să formalizeze decizia din BPN”, a declarat Gorghiu.

  Preşedintele PNL Alina Gorghiu a spus că Dacian Cioloş nu se va înscrie în partid şi că acest lucru nu îi încurcă pe liberali.

  ”Trebuie să fac nişte precizări pe care şi eu şi domnul prim-ministru le-am făcut de fiecare dată: nu se înscrie în niciun partid politic. Domnia sa a decis să rămână acea persoană care îşi respectă angajamentele până la finalizarea mandatului, lucru care nu ne încurcă, da, nu mai are mult, nu ne deranjează, ba dimpotrivă suntem de acord că are obligaţia să îşi respecte cuvântul până la finalizarea mandatului său de prim-ministru aşa cum şi-a asumat la începutul acestui mandat”, a mai afirmat ea, adăugând că în Statutul PNL nu există nici un impediment în a desemna pentru funcţia de prim-ministru o persoană care nu este membră a partidului şi că nu se ştie niciodată ce ne rezervă viitorul.

  Gorghiu a mai spus, la insistenţele jurnaliştilor, că premierul este de acord cu acest demers: ”Nu făceam această propunere dacă nu aveam acceptul lui”.

  Premierul a avut discuţii cu liderii PNL la guvern, în cursul dimineţii de luni.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img