Funar was here!bursa

În timpul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis pe meleagurile sătmărene au fost câteva voci, unele chiar din presa locală, care-i reproşau primarului municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, că nu a purtat eşarfă tricoloră în timpul întâlnirii cu preşedintele României.

Edilul şef a explicat atunci de ce nu a considerat că este oportun să poarte eşarfa tricoloră replicând de asemenea că nu vrea să ajungă ca și Gheorghe Funar, fostul primar al municipiului Cluj Napoca, ”care a vopsit băncile în culorile tricolore”.

”Acest lucru nu este la latitudinea primarului. Acest lucru este stabilit de legislația în vigoare, respectiv de Legea 215 a administrației publice locale, respectiv de Legea 393 a statutului aleșilor locali. În care se află un șir de condiții, cum ar fi solemnități, ceremonii oficiale. De exemplu, cum a fost de Ziua Armatei. (…) Vă asigur că la solemnități și la acele evenimente și festivități naționale, bineînțeles așa cum se cuvine, o să port, dar nu o să dorm sub pernă cu eșarfa. Nu trebuie să ajungem ca și Funar, care a vopsit și băncile în culorile tricolore”, a spus Kereskenyi.

Ei bine, la o săptămână de la acele manifestări, un sătmărean ne-a trimis o fotografie pe care a făcut-o în Autogara din Satu Mare, asta înainte de a se urca într-un autocar ce urma să-l ducă la Budapesta (sic!), cu următorul mesaj: Funar was here, btw!

Pe poza respectivă chiar se văd câteva bănci în roşu, galben şi albastru şi care probabil or fi fost vopsite de Funar?!

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts