More


  La mulţi ani, Majestate!

  - Advertisement -

  regele-mihai

  Sărbătorim împreună pe Regele Mihai, tatăl meu, ajuns astăzi la vârsta de 95 de ani. Aniversarea Majestății Sale are loc în anul împlinirii a 150 de ani în care Coroana Română a servit istoria României, identitatea şi continuitatea națiunii.

  Regele Mihai a trăit aproape un secol de viaţă cu simțul datoriei, cu credință și cu iubire de țară.

  Copil, el a reunit speranțele națiunii, a reprezentat Statul și instituțiile sale. Mai târziu, Regele împreună cu Regina-mamă Elena s-au opus cu demnitate și curaj unui deceniu de sângeroase dictaturi succesive. După 1947, Regele Mihai a reprezentat simbolul a trei virtuți: statalitatea, Coroana și democrația.

  În ultimii aproape douăzeci și șapte de ani, Regele ne-a învățat, prin puterea exemplului personal, principiile în care a crezut tot timpul: generozitatea, loialitatea, spiritul de răspundere.

  Să ne aducem aminte, astăzi de Regina Ana, mama mea, care i-a stat alături Regelui, cu devotament, întreaga sa viață. Povestea de dragoste a părinților mei a mers mai departe decât destinul lor personal. Regele Mihai și Regina Ana au trăit împreună povestea unui exil, a unei țări și a unei jumătăți dintr-un secol greu de înțeles.

  Să ne arătăm admirația, iubirea și respectul față de Regele Mihai și să-i urăm liniște și sănătate!

  25.10.2016
  Principesa Moștenitoare
  Custodele Coroanei române  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img