More


  Motanul rotofei şi nonşalant Tombili din Istanbul, onorat cu o statuie

  - Advertisement -

  tombili-motanul

  Tombili, motanul rotofei iubit de locuitorii cartierului Ziverbey din Istanbul, a fost comemorat de autorităţile oraşului, după ce localnicii au cerut să i se aducă tribut. Poveştile despre iubirea pe care Instanbulul o poartă pisicilor este bine documentată: oraşul adăposteşte mulţi maidanezi.

  Viceprimarul din Kadıköy a declarat în cadrul ceremoniei de inaugurare a statuii pisicii Tombili că 17.000 de oameni au pledat pentru o sculptură memorială.

  “Tombili”, motanul rotofei iubit de locuitorii cartierului Ziverbey din Istanbul, a fost comemorat de către autorităţile oraşului după ce localnicii au cerut să i se aducă tribut. Tombili – un cuvânt turcesc des folosit pentru a desemna animalele de companie durdulii – era cunoscut de locuitorii din Ziverbey, o parte din districtul Kadıköy, pentru comportamentul său neglijent şi nonşalant faţă de oamenii care doreau să se joace cu el.

  Pisica a devenit celebră în lumea largă la începutul acestui an, după ce o fotografie în care apare culcat în locul său preferat de pe trotuar a fost distribuită de mii de ori în social media. Mulţi utilizatori au editat imaginea cu mesaje glumeţe sau pahare de alcool suprapuse în Photoshop sau alte obiecte pentru a ilustra caracterul vicios, frivol şi dezinvolt al motanului. Pisica a devenit faimoasă la vârstă înaintată. A murit în luna august, după o boală misterioasă, spun proprietarii felinei, potrivit Hurriyet News.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img