More


  Povestea piticilor din Rozavlea

  - Advertisement -

  pitici-din-rozvalea

  Cartea „În inimile noastre eram niște uriași. Extraordinara poveste a piticilor din Rozavlea” va fi lansată joi, 13 octombrie, la Biblioteca Județeană Satu Mare. Evenimentul va avea loc de la ora 13.00, în Sala de lectură a instituției.

  Cartea a apărut la Editura „Grinta”, sub semnăturile autoarelor Yehuda Koren și Eilat Negev.

  La eveniment va fi prezentă Peninah Zilberman, stabilită în Israel, președintele Fundației Culturale „Tarbut” din Sighet, alături de drd. Vasile Mirza, primarul comunei Rozavlea din Maramureș, și prof. Gheorghe Munteanu, cel care a mijlocit colaborarea dintre biblioteca sătmăreană și fundația sigheteană. Lansarea va fi completată de vizionarea filmului „Warwick Davis și cei șapte pitici de la Auschwitz”.

  „În inimile noastre eram nişte uriaşi“ este istoria celor şapte pitici lăutari din satul maramureşean Rozavlea care au supravieţuit lagărului de la Auschwitz, o intensă poveste de viaţă, care continuă să fascineze după zeci de ani de la odioasele experimente la care au fost supuşi de cunoscutul doctor nazist Mengele. Trupa „Liliput“, compusă din şapte fraţi, toţi pitici, a început să devină cunoscută în anii ´30. „Ovicerii“, aşa cum îi numeau vecinii lor pe membrii familiei Ovitz, au devenit celebri în toată Europa cu spectacolele lor de varietăţi, ajungând chiar să cânte pentru Regele Carol al II-lea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img