More


  Satu Mare-Capitala frumuseţii în luna noiembrie

  - Advertisement -

  beauty-days

  Trăim într-o lume în care domeniul esteticii este într-o continuă schimbare. Se cheamă evoluţie şi aduce de la sine nenumărate posibilităţi de creaţie, nenumărate căi de perfecţionare, dar din păcate, şi acest fapt este foarte bine ştiut de toţi cei care activează în acest domeniu, la fel ca în mai toate ramurile, şi în domeniul nostru lipsesc la ora actuală specialiştii, meseriaşii. Vorbim aici de oameni bine pregătiţi, de personal cu experienţă şi în acelaşi timp cu dorinţa de a se perfecţiona continuu, de a evolua la locul de muncă. Ce se petrece de fapt? Lipsesc şcolile de meserii.

  Punctăm lipsa şcolilor de meserii serioase. În această categorie intră instituţiile de învăţământ în care de la vârsta de 16 ani începe efectiv educarea tinerilor în meseria pe care o vor practica. În unităţile de învăţământ care formează meseriaşi, accentul trebuie pus în primul rând pe practică, cursuri practice coordonate de maeştri, personal calificat care invită la parcurgerea materiei cum scrie la carte şi nicidecum cu superficialitate, cum din păcate se întâmplă.

  Dorința de a evolua
  Este nevoie de experienţă! Să nu uităm faptul că sunt necesari cinci ani de studiu pentru ca un elev, un ucenic să treacă la etapa de profesionist. Şi, totodată, în fiecare din cei care au ales domeniul estetic ca loc de muncă trebuie să existe dorinţa de a evolua pentru că de multe ori se întâmplă ca unii dintre profesionişti, după mulţi ani de lucru, să se plafoneze, să nu caute informaţii noi şi să contribuie astfel la scăderea prestigiului meseriei pe care o practică.

  beauty1

  Beauty Days-Punct de întâlnire al profesioniștilor din domeniul estetic

  La Satu Mare s-au căutat soluţii la toate aceste probleme iar la ora actuală se face ceva. De câţiva ani încoace se organizează evenimentul denumit sugestiv Beauty Days, manifestare care are ca scop principal ridicarea nivelului de cunoştinţe al profesioniştilor care lucrează în domeniul estetic. Este vorba de coafori, frizeri, cosmeticieni, machiori, manichiuriste, profesionişti din domeniul estetic. Este unul dintre cele mai importante evenimente de gen din nord-vestul României şi facilitează efectiv întâlniri de lucru cu specialişti recunoscuţi la nivel naţional şi internaţional şi profesionişti. Beauty Days Satu Mare este un eveniment susţinut inclusiv de Primăria municipiului Satu Mare, care asigură suportul tehnic. Ediţia din acest an este găzduită de Casa Meşteşugarilor, un edificiu construit în anul 1912, care de-a lungul vremii a fost casa breslei meşteşugarilor şi ce recent a fost reabilitat şi renovat.

  Un eveniment susținut de Asociația Intercoiffure România
  Beauty Days Satu Mare a fost susţinut de la început de Organizaţia Intercoiffure România, din 2012 de la prima ediţie. De-a lungul anilor, membri din toată ţara au venit la Satu Mare pentru a susţine seminarii tehnice de coafură pentru 60 de profesionişti. Revin de fiecare dată, an de an, cu noutăţi, alături de numeroase firme şi branduri generoase care s-au alăturat scopului principal al evenimentului de la Satu Mare. Menţionăm că Beauty Days nu este nu târg, astfel nu sunt permise expoziţiile, şi au acces la seminarii doar profesioniştii care lucrează în domeniu.

  beauty2

  Colecții tehnici și produse
  La Beauty Days Satu Mare, profesioniştii şi trainerii lor îşi prezintă cele mai noi produse, colecţii şi tehnici care se lansează. Astfel, participanţii au ocazia să evolueze pe plan profesional şi să se informeze din mai multe surse. Pe parcursul mai multor zile, organizaţii, academii şi firme din domeniul estetic prezintă pe aceeaşi scenă tot ceea ce este nou în acest segment de lucru. Beauty Days Satu Mare are loc anul acesta în perioada 16-20 noiembrie şi ca o noutate este faptul că pentru prima dată, pe lângă cele două zile de seminarii de coafură şi o zi de seminarii de machiaj, organizatorii pun la dispoziţie spaţii pentru workshop-uri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img