More


  Toate partidele cu candidați la alegeri din Satu Mare, contestate în instanță

  - Advertisement -

  alegeri2

  Toate partidele care au depus liste cu numele candidaților pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie la CEC nr. 32 Satu Mare au fost contestate în instanță de către Partidul Alternativa Civică, Atitudine, Solidaritate și Acțiunea ACASA.

  Potrivit președintelui BEC Satu Mare, Remus Nemeș, ACASA a contesta listele de susținători afirmând că acestea trebuiau făcute pentru fiecare candidat în parte și nu pentru partid. ”Noi am ținut seama de comunicatele Biroului Electoral Central atunci când am acceptat listele de susținători. De altfel, aceste contestații au fost respinse ca fiind nefondate”, a precizat Nemeș.

  De asemenea, PRM a formulat o contestație după ce BEC a respins lista de candidați la Senat doarece nu cuprindea nicio femeie. Contestația a fost acceptată după ce unul dintre cei doi candidați bărbați s-a retras.

  Din același motiv, și lista pentru Senat a PMP a fost respinsă de BEC, astfel că partidul a făcut o contestație, admisă în cele din urmă, însă numai după ce unul dintre candidații bărbați s-a retras făcând loc pe listă unei femei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img