More


  Când defăimarea propriei ţări costă un pumn de arginţi

  - Advertisement -

  bursa

  Apar noi aspecte în scandalul “Sclavii minori din România”. Se pare că familia Jurj, protagonista articolului defăimător al celor de la The Sun, ar fi luat suma de 1000 de lei pentru a prezenta aşa-zisele condiţii de sclavie în care muncea şi pentru care erau plătiţi cu sume infime. Un careian, care dorește să-și păstreze anonimatul, și care cunoaște foarte bine această familie, ar fi afirmat că pentru acest reportaj, Cristian Jurj ar fi primit din partea jurnaliștilor englezi suma de 1000 de lei și i s-au făcut și alte propuneri în sensul că i se promitea un loc de muncă şi cazare în Anglia. Este lesne de înţeles de ce declaraţia acestuia către ziariştii de la The Sun suna cam aşa: Este muncă de sclavi, dar ce am putea să facem altceva, nu avem nicio oportunitate. Atunci când vezi modul în care trăim aici trebuie să înţelegeţi de ce este visul nostru să mergem în Marea Britanie”.

  Faptul că reportajul celor de la publicația britanică The Sun ar fi un ”fals grosolan” este confirmat şi de prefectul Radu Bud care îşi pune serioase întrebări şi vizavi de modul în care Timea Jurj ar fi obținut pensia de boală. Asta după verificările la ultimul loc de muncă.

  ”Apar aspecte pe care nici nu le bănuiam. Mi-am pus o întrebare legitimă. Ce se întâmplă cu această doamnă care lucrează la domiciliu, dar este pensionată de boală. Din imagini am văzut că este o femeie energică, la o vârstă tânără, cu doi copii îngrijiți. Am aflat de la colegii noștri că acei copii sunt la şcoală și își văd de programul lor normal, nicidecum nu putem vorbi de sclavie. (…) Doamna respectivă este pensionată. Din ce motiv s-a pensionat?! Are o problemă motrică, din care nu poate lucra în continuare. Unde a fost ultimul loc de muncă. La Draxlmaier. Hai să vedem ce a fost la Draxlmaier. Nicio zi de concediu de boală. Or, dumneavostră știți foarte bine ca să te pensionezi este nevoie de concediu de boală, de abia după aceea intri pe celelalte proceduri. Vrând-nevrând, prin ricoșeu aflăm alte chestiuni despre modul în care se acordă aceste pensii de boală. Poate uneori cu prea multă ușurință, ca să nu fac altfel de afirmații”, a conchis prefectul Bud.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img