More


  Opinii politice legate de viitorul Republicii Moldova

  - Advertisement -

  ani

  Europarlamentarul Cristian Preda a susţinut luni că preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon este “primul preşedinte socialist care e la stânga comuniştilor, extrema extremei stângi”. “Partidul Socialiştilor din Republica Moldova e ceva unic în lume, pentru că e un partid situat la stânga comuniştilor. Altfel spus, Dodon este primul preşedinte socialist, care e la stânga comuniştilor, e extrema extremei stângi, ca să zic aşa”, a susţinut Preda, la RFI. Întrebat ce se va întâmpla cu parcursul european al Chişinăului, după alegerea noului preşedinte moldovean, Preda a comentat: “Republica Moldova rămâne un partener al Uniunii Europene, există un Acord de Asociere, care a intrat în vigoare în mod deplin şi care a produs efecte pozitive pentru partea moldovenească”.

  Preşedintele Comisiei de politică externă din Senat, Petru Filip, a declarat luni pentru MEDIAFAX că Republica Moldova “nu trebuie abandonată”, deoarece românii şi moldovenii fac parte din acelaşi popor. “Moldova nu trebuie abandonată! Indiferent de ce se întâmplă pe termen scurt, relaţia cu Moldova trebuie stimulată, iar moldovenii, indiferent de cine le conduce ţara, trebuie să simtă că România este alături de ei. Procesul european va continua, chiar cu perioada aceasta dificilă pe care o trăim, ţinând cont de simpatiile proruse ale preşedintelui ales sau cu ceea ce se întâmplă în Bulgaria”, a spus pentru MEDIAFAX senatorul Filip.

  Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că România trebuie să sprijine în continuare Republica Moldova, acuzând Executivul de la Bucureşti că “parcă a vrut să arate că nu se poate face nimic în relaţia cu Moldova”. “Din punctul meu de vedere, cred că datoria noastră este să nu depunem armele şi să continuăm să susţinem Moldova pe drumul pe care s-a angajat. Trebuie să remarc că în Parlament există în continuare o majoritate pro-europeană şi eu cred că ei au nevoie în continuare de sprijin”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. El a mai spus că rezultatul alegerilor de la Chişinău trebuie să dea de gândit tuturor factorilor politici din România – partide, guvern, Preşedinţie şi alte instituţii.

  Candidatul prorus Igor Dodon a câştigat cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova, cu 53,21% din voturi, în timp de politicianul proeuropean Maia Sandu a obţinut 46,79%, potrivit rezultatelor parţiale după procesarea a 99% din procesele verbale.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img