More


  Preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, face în România campanie pentru UDMR

  - Advertisement -

  presedinte-parlament-ungaria

  Preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, spune că alegerile din România au o importanţă crucială pentru comunitatea maghiară, care are nevoie de o mare reprezentare în Parlament pentru a-şi apăra şi lărgi drepturile, exprimându-şi sprijinul pentru UDMR, transmite corespondentul MEDIAFAX.

  Kover Laszlo a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă la Prezidiul UDMR, că obiectivul vizitei sale în Transilvania a fost să îi îndemnne pe maghiari să voteze pentru o cooperare între maghiari şi maghiari, orice alegere fiind un pas important pentru o ţară.

  „Obiectivul vizitei mele în Transilvania a fost să îi îndemnăm pe maghiarii care vor vota, să voteze pentru o cooperare între maghiari şi maghiari aici, orice alegere este un pas important pentru o ţară, atât în Ungaria, cât şi în România, pentru că orice scrutin decide soarta poporului pentru 4 ani. Alegerile din România au o importanţă crucială pentru comunitatea maghiară din România. Pentru ca această comunitate să aibă oportunitatea de a-şi apăra şi de a-şi lărgi cercul drepturilor este nevoie de o cât mai mare reprezentare în Parlamentul României, este nevoie ca actorii vieţii maghiare să stea la masă şi să ajungă la un compromis. Rolul meu este să exprim suportul dat de Guvernul Ungariei, FIDESZ, de către Partidul Creştin Democrat, însă mai am şi un rol, ca preşedinte de onoare al PCM, de a exprima suportul nostru pentru UDMR”, a spus Kover.

  Potrivit acestuia, politicienii din Ungaria speră ca, după alegerile din România, să fie înregistrate rezultate pozitive şi în relaţiile politice româno – maghiare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img