More


  Publicaţia The Sun aruncă România într-un nou scandal internaţional cu minori

  =

  untitled2

   

  Publicaţia The Sun a realizat un reportaj care arată cum mai mulţi copii din Carei, cu vârste de până la 6-7 ani, muncesc cot la cot cu adulții, până la 13 ore pe zi, pentru a asambla jucării pentru o fabrică de ciocolată

  Jurnaliştii de la The Sun au convins o familie de romi din Carei să fie protagonista unui reportaj în care se arată cum sunt nevoiţi să lucreze pe bani de nimic, timp de 13 ore,  pentru a ansambla jucării  mici de plastic, care se găsesc în interiorul ouălor Kinder.

  La asamblarea ouălor Kinder participăTimea (30 de ani) alături de soţul ei Christian (41 de ani), precum şi de copiii Patrick (11 ani) şi Hannah (6 ani) care lucrează cot la cot cu ei. Ulterior, ouăle cu surprize sunt trimise la o fabrică din Carei şi mai apoi în Ungaria unde urmează să fie învelite în ciocolată.

  untitled3

  Se pare că familia primeşte ouăle şi jucăriile de plastic de la firma Prolegic, care este subcontractată de catre Romexa SA.

  Reprezentanţii Romexa SA au declarat că nu aveau nicio idee că firma subcontractată trimitea ouăle pentru asamblare in locuintele unor familii sărace.

  Sunt plătiţi cu 20 de lei pentru fiecare 1000 de ouă pe care le trimit în fabrica de lângă graniţa cu Ungaria.Femeia spune că e conştientă de plata mizerabilă, dar nu are nicio altă soluţie.

  “Trebuie să facem bani ca să mâncăm şi să avem grijă de copii” a spus femeia iar tata le-a declarat reporterilor de la The Sun: “ Este muncă de sclavi, dar ce am putea să facem altceva, nu avem nicio oportunitate. Atunci când vezi modul în care trăim aici trebuie să înţelegeţi de ce este visul nostru să mergem în Marea Britanie”.

  untitled5

   

  Dacă e să dăm crezare jurnaliştilor englezi atunci când au contactat-o pe Timea Jurj,  un supervizor a fugit si a inchis usa fabricii, iar dupa o ora, un taxi a ajuns acasă la familia Jurj.

  Şoferul le-a spus să îi dea toate ouăle neterminate şi părtţle componente ale jucăriilor, spunându-le că munca s-a terminat, mai scriu jurnalistii de la The Sun.

   

  Şeful fabricii, Marcel Bront a declarat:

  “Nu dăm părti din jucării nimănui din afara fabricii. Aceste jucării nu trebuie să fie de altundeva”.

   

  Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Satu Mare, Ioan Flore, a declarat că nu cunoaște niciun fel de informație în această directive iar directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare, Nicolae Dumuța, a spus că speța nu intră în competența instituției pe care o reprezintă pentru că acele produse asamblate nu intră în contact cu alimentele în momentul asamblării.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img