Sony Music își cere scuze după ce o trupă niponă a apărut la un concert cu uniforme în stil nazistsony-music-isi-cere-scuze

Sony Music a prezentat scuze marți după ce formația de fete din Japonia Keyakizaka46 a șocat purtând costume care trimiteau la uniformele naziste la un concert de Halloween, relatează DPA.

‘Ne cerem sincer scuze pentru orice insultă cauzată de această lipsă de cunoștință’ privind semnificația gestului, a precizat Sony Music Entertainment (Japan) Inc, divizia japoneză a Sony Music, care este casa producătoare a popularei formații.

Într-un comunicat făcut public online, compania s-a angajat că o astfel de situație nu se va repeta.

Yasushi Akimoto, producătorul Keyakizaka46, a prezentat și el scuze într-un comunicat separat.

‘Nu cred că membrii staffului nostru au vrut să creeze ceva care-i evocă pe naziști dar cred că nu am reușit să exercit un control corespunzător ca producător’, a spus el.Grupul a cântat pe o arenă din Yokohama, iar în imaginile postate pe internet se vede că membrele trupei poartă pelerine negre de tip militar și caschete cu un simbol care seamănă cu emblema nazistă cu un vultur deasupra unei svastici. Luni, Centru Simon Wiesenthal a emis un comunicat în care își exprimă ‘dezgustul privind folosirea de uniforme pe teme naziste’ de către trupă. Centrul le-a cerut Sony Music și lui Akimoto să-și ceară scuze public pentru costume.

‘Să vadă adolescente dansând pe scenă în publică în uniforme în stilul nazist a provocat o mare suferință victimelor genocidului nazist’, a spus rabinul Abraham Cooper, decan asociat al centrului.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts