More


  Anunț inedit în Rusia: “Mă ofer să fac închisoare în locul dumneavoastră”

  =

  penitenciare-rusia

  Un rus a publicat o ofertă ieșită din comun pe un site popular de mică publicitate. Întreprinzătorul s-a oferit să “înlocuiască” o persoană care urmează să facă închisoare, potrivit AFP care citează un ziar din Sankt Petersburg.

  Condițiile menționate în anunț sunt simple: pedepse cu închisoarea până la cinci ani și fără “acte de violență”. “Voi accepta pedepse de până la cinci ani de închisoare în locul dumneavoastră”, a scris bărbatul din Rusia care s-a prezentat drept pensionar în anunțul publicat pe site-ul Avito.ru. “Îmi voi asuma toate responsabilitățile și voi da toate declarațiile necesare. Vă mulțumesc dacă nu propuneți chestiuni care au legătură cu acte de violență”, se mai arată în mesaj, conform Fontanka.ru.

  Pentru “serviciile” sale, pensionarul a solicitat între 2.500 și 3.000 de ruble pentru fiecare zi de detenție, echivalentul a circa 39-47 de euro.

  Ziarul, care a publicat în cadrul articolului și o captură foto a anunțului, a adăugat că acesta a fost îndepărtat de pe site-ul de mică publicitate la scurt timp după apariția materialului de presă.

  În Rusia sunt circa 640.000 de persoane aflate în detenție, raportat la o populație de 143 de milioane de locuitori. Condițiile de încarcerare și corupția din sistemul penitenciar sunt constant denunțate de organizațiile neguvernamentale și de apărătorii drepturilor omului, mai arată AFP.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img