More


  Cutremur de 5,3 grade în România, în zona Vrancea

  - Advertisement -

  cutremur

  Un seism cu intesitatea de 5,3 grade a avut loc în zona Vrancea. Cutremurul din 28 decembrie a avut loc în jurul orei 01:20, la adâncimea de 98,9 km, și s-a resimțit serios în București.

  Intensitatea cutremurului a fost revizuită la 5,3 grade. Iniţial, magnitudinea fusese stabilită la 5,2, apoi la 5,4, iar ulterior a fost fixată la 5,3, în timp ce adâncimea fusese inţial la 100 de kilometri, ulterior 97 de kilometri pentru ca apoi să fie rectificată la 98,9 kilometri. Site-ul Institutului Național de Fizică a Pământului a picat la scurt timp.

  IGSU a anunțat că nu s-au înregistrat efecte, după producerea seisemului, iar ISU Bucureşti a anunţat că nu au fost înregistrate apeluri la numarul de urgenţă 112. Un echipaj ISU a fost trimis în zona Centrului Istoric pentru a verifica situatia.

  Mircea Radulian, directorul INFP a explicat că seismele mici sunt bune pentru că produc anumite descărcări în Vrancea şi ajustează fluctuaţiile de tensiune, însă nu reuşesc să elibereze tensiunea acumulată în această zonă. „Cutremurele cu magnitudini mici nu se feresc de un cutremur mai mare. Ele sunt totuşi bune, pentru ca produc anumite descărcări în vrancea şi ajustează fluctuaţiile de tensiune. Însă, per total nu reuşesc să elibereze tensiunea acumulată în Vrancea. Nu putem, în perspectivă, să nu ne gândim şi la un cutremur mai mare”, a spus Mircea Radulian.

  Un alt cutremur a avut loc miercuri dimineață, în jurul orei 5, cu magnitudinea 2,9. Seismul s-a produs la o adâncime de 91,1 km.

  Cel mai important seism din acest an, anterior celui din această noapte, s-a înregistrat în data de 24 septembrie, la ora locală 2:11, în zona Vrancea, și a avut o magnitudine de 5,3 grade pe Richter. În 2015, cel mai puternic cutremur a avut magnitudinea de 4,9 grade pe scara Richter și s-a înregistrat în data de 29 martie, în județul Buzău.

  Potrivit datelor INFP, cea mai intensă mișcare tectonică din România după 1990 a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimțit și la București.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img