More


  Facebook, acuzat că ar fi trimis informaţii false Uniunii Europene în timpul preluării WhatsApp

  - Advertisement -

  facebook

  Reglementatorii antitrust din Uniunea Europeană (UE) au acuzat Facebook că a furnizat informaţii înşelătoare în timpul procesului de preluare a WhatsApp, compania putându-se confrunta cu o amendă de 1% din cifra de afaceri, potrivit Reuters. Reclamaţiile trimise către Facebook nu vor avea impact asupra aprobării fuziunii în valoare de 22 de miliarde de dolari, potrivit unei declaraţii a Comisiei Europene publicate marţi.

  Problema vizează schimbarea politicii private a WhatsApp din august potrivit căreia ar împărtăşi câteva numere de telefon ale utilizatorilor cu Facebook, declanşând investigaţii din partea a numeroase autorităţi de protecţie a datelor din Uniunea Europeană. Comisia susţine că Facebook viza în notificările achiziţiei că nu ar fi responsabil procesul de îmbinare a conturilor celor două companii. „În declaraţia de azi, Comisia apreciază preliminar că, în ciuda declaraţiei Facebook şi a răspunsului din timpul analizei fuziunii, posibilitatea tehnică de a combina ID-urile utilizatorilor Facebook cu ID-urile utilizatorilor WhatsApp exista în 2014”, potrivit Comisiei.

  Facebook trebuie să răspundă până pe 31 ianuarie. Dacă afirmaţiile Comisiei sunt confirmate, aceasta poate amenda companie cu 1% din cifra de afaceri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img