More


  Parlamentarii austrieci au votat în favoarea confiscării casei în care s-a născut Hitler

  - Advertisement -

  casa-lui-hitler

  Parlamentarii austrieci au votat o lege care îi permite statului să preia casa din Braunau am Inn unde s-a născut Adolf Hitler în 1889, potrivit BBC.

  Votul pune capăt unei îndelungate dispute între autoritățile austriece și actuala proprietară a imobilului, Gerlinde Pommer. Ea a refuzat în mod repetat atât să vândă, cât și să renoveze locuința.

  Femeia va primi compensații, însă nu e clar deocamdată ce va face Guvernul cu proprietatea imobiliară. Intenția autorităților este ca locul să nu devină o atracție pentru neo-naziști.

  În trecut, imobilul a servit drept sediu al unei organizații de caritate și centru de activități pentru persoanele cu nevoi speciale. Organizația caritabilă a fost nevoită să părăsească imobilul după ce Pommer s-a opus ideii de a începe lucrări de renovare.

  Viitorul clădirii a devenit tema unei ample dezbateri. Au existat voci care au pledat pentru dărâmarea sa, printre susținătorii ideii fiind și ministrul de Interne, Wolfgang Sobotka.

  O comisie formată din istorici a estimat că eliminarea clădirii ar fi sinonimă cu negarea trecutului nazist al Austriei, în timp ce organizații culturale au subliniat că imobilul face parte din centrul istoric al orașului și este, prin urmare, protejat. Adolf Hitler s-a născut într-un apartament închiriat la etajul cel mai de sus al clădirii, în data de 20 aprilie 1889.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img