More


  PSD, marele câştigător al alegerilor parlamentare

  - Advertisement -

  vm

  Partidul Social Democrat a obținut, la Senat, 45,2% din voturile exprimate la alegerile parlamentare de duminică, PNL – 21,8%, iar USR – 8,9%, potrivit sondajului realizat la ieșirea de la urne de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) și Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde SRL, la comanda PSNews și Antena 3.

  Pe locurile următoare, la Senat, s-au situat: ALDE cu 6,5% din voturi, PMP — 6% și UDMR — 6%, în timp ce PRU a obținut 2,5%, iar Alianța România Noastră — 1,10%.

  La Camera Deputaților estimările arată că PSD a obținut 45,5%, PNL — 21,7%, iar USR — 8,5%.

  De asemenea, ALDE, PMP și UDMR sunt cotate, pentru Camera Deputaților, cu un scor de 6%, PRU — 2,5% și ANR — 1,10%.

  “Mulțumesc tuturor românilor care au fost azi la vot și, bineînțeles, mulțumiri speciale pentru cei care au votat PSD. Dacă exit-poll-urile se vor confirma, votul de astăzi arată o opțiune clară a românilor și cred că pentru nimeni nu mai există nicio îndoială cu privire la câștigătorul acestor alegeri. Astăzi, cetățenii au făcut diferența între vorbe și realitate, între manipulare și adevăr. Au votat pentru creșterea economiei, pentru mai mulți bani în buzunarele lor, pentru taxe și impozite mai mici, pentru sprijin pentru oamenii de afaceri, pentru ca tinerii să aibă locuri de muncă bine plătite și să ajungă mai repede în clasa de mijloc. Au votat, de asemenea, pentru readucerea la viață a satului românesc, pentru a ne hrăni din ceea ce produce pământul nostru și nu din importuri de proastă calitate. Votul de astăzi ne mai arată că românii vor să se simtă acasă, în țara lor, și eu vreau ca România să fie o casă bună pentru toți românii”, a declarat Dragnea, la sediul PSD din Băneasa.

  Potrivit acestuia, votul din 11 decembrie este un vot pentru redarea demnității medicilor și profesorilor și pentru a îmbunătăți rapid situația din educație și sănătate.
  “Vreau să îi asigur pe toți românii că tot ceea ce am prezentat în programul nostru economic, în această campanie electorală, va fi pus în practică de un guvern PSD. În zilele următoare vreau să vă spun că eu voi ține cont în rațiunile mele de trei lucruri: de votul de astăzi al românilor, de Constituția României și de programul de guvernare pe care l-am prezentat în toată această perioadă”, a asigurat liderul PSD.

  Secțiile de votare de pe teritoriul României s-au închis duminică seara, la ora 21,00. Prezența la urne pe țară la alegerile parlamentare a fost, duminică, până la ora 21,00, de 39,49%, conform site-ului oficial al Biroului Electoral Central (BEC).

  Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu consideră că votul exprimat de români la alegerile parlamentare de duminică este unul de încredere pentru valorile liberale pe care le reprezintă.

  “În primul rând, doresc să le mulțumesc celor care ne-au dat votul lor în această zi extrem de importantă, zi de cotitură pentru România. Acest vot înseamnă în primul rând un vot de încredere pentru valorile liberale pe care le reprezentăm, pentru democrație, pentru libertate, pentru respectul drepturilor individului”, a spus duminică seară Tăriceanu, la sediul partidului, după anunțarea exit-poll-urilor.
  “Transmit un mesaj colegilor mei din țară în a-i preveni și a-i ruga să fie atenți, din acest moment, la procesul de numărătoare a voturile, la redactarea proceselor-verbale cu rezultatele din fiecare secție de vot în așa fel încât rezultatele noastre să nu fie afectate de eventuale tentative de fraudare despre care avem anumite informații. Ceea ce constatăm acum sunt rezultatele date de exit-poll-uri și din acest motiv sunt foarte rezervat în a descrie scenarii de viitor care să ne privească și trebuie să aștept numărătoarea oficială a voturilor și rezultatele finale ale numărătorii oficiale pentru a putea vorbi mai mult despre rezultatele acestui vot și despre ceea ce vrem să facem mai departe”, a spus Tăriceanu.

  Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, a declarat, duminică seara, după anunțarea rezultatelor exit-poll-urilor, că este un fapt extraordinar că un partid care a început în februarie 2016 cu 40 de membri fondatori a devenit a treia forță politică din România.

  “Este o victorie a democrației din România. Pentru prima oară după Revoluție, un partid format din oameni care nu au mai făcut politică, oameni care își lasă deoparte carierele profesionale și timpul pe care îl petreceau cu familia, ca să intre în spațiul politic, pentru prima dată după Revoluție un astfel de partid intră în Parlament. Vreau să mulțumesc în primul rând tuturor românilor care ne-au dat votul azi, miilor de oameni care au donat pentru USR, miilor de oameni care au strâns semnături pentru ca noi să putem să candidăm la aceste alegeri parlamentare, miilor de membri și simpatizanți care în zilele acestea au fost în stradă și au vorbit cu românii și le-au transmis cine este USR”, a spus Nicușor Dan.

  Președintele Partidului România Unită, Bogdan Diaconu, a declarat că, indiferent dacă PRU va intra sau nu în Parlament, va rămâne consecvent și fidel apărător al valorilor naționaliste.

  “Încep prin a mulțumi tuturor românilor care au acordat încrederea PRU, în această zi crucială pentru națiunea română (…). Indiferent dacă PRU, după numărătoarea finală, va intra sau nu va intra în Parlament, va rămâne consecvent și fidel apărător al valorilor naționaliste. Suntem singurul partid de ideologie, de doctrină, suntem singurul partid care credem în ceva și ne vom bate până la finalizarea energiilor noastre. Nu ne vom opri din a apăra românismul în România”, a precizat Diaconu, duminică, la sediul partidului.

  El a adăugat că PRU nu se va abate de la doctrina pe care a adoptat-o, de la valorile în care crede.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img