More


  PSD nu va merge la consultările iniţiate de Klaus Iohannis pentru formarea guvernului

  - Advertisement -

  liviu-dragnea-psd

  Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat marţi că partidul pe care îl conduce nu va onora invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis la consultările pentru formarea guvernului, deoarece PSD vrea să respecte Constituţia.

  Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că nu va merge la consultările de la Cotroceni doar pentru a face exerciţii de imagine. “Nu putem da curs unei invitaţii care se bazează pe un articol greşit din Constituţie. E straniu că sunt chemate la consultări partide neparlamentare. PSD respectă Constituţia. Cum să mergem cu o propunere când parlamentarii nu sunt validaţi? PSD nu va grăbi niciun demers”, a spus marţi Liviu Dragnea, la câteva ore după ce preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru miercuri partidele la consultări.

  Liviu Dragnea a mai spus că articolul 85, care stă la baza invitaţiei, prevede inclusiv numirea Guvernului după votul de învestitură din Parlament. “Cum putem face asta când nu avem nici măcar oficializarea datelor alegerilor?”

  Întrebat dacă l-a sunat pe Klaus Iohannis să îi spună că nu va merge la Cotroceni pentru consultări, Dragnea a spus “nu îmi permit să fac asta. Vom trimite o adresă oficială, aşa cum am şi primit o adresă de la preşedinte”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img