More


  Un aluat de plăcintă a fost trimis în spațiu cu scopul de… “a se coace” la intrarea în stratosfera Terrei

  - Advertisement -

  placinta-in-spatiu

  O echipă de pasionați de zboruri spațiale din Marea Britanie a trimis joi în spațiu un aluat de plăcintă umplut cu carne și cartofi cu scopul de a fi copt de temperaturile înalte la intrarea în stratosfera Terrei, relatează EFE.

  Plăcinta a fost lansată la ora 11:30, potrivit BBC, la bordul unui glob aerostatic din orașul englez Wigan, unde săptămâna viitoare se organizează așa-numitul The World Pie Eating Championship (Campionat Mondial al Consumatorilor de Plăcinte).

  Membrii grupului Sent Into Space au instalat o cameră și un dispozitiv de localizare a echipamentului meteorologic pentru a putea urmări traiectoria plăcintei. Responsabilii experimentului cred că plăcinta, care va îngheța la circa 30 de kilometri altitudine se va coace grație “vitezei uriașe” din timpul coborârii.
  Tony Callaghan, proprietarul barului din Wigan unde se desfășoară din 1992 competiția de mâncare a plăcintelor și care începe marți, 20 decembrie, i-a invitat pe concurenți să guste noile preparate de anul acesta. Și i-a încurajat să doboare recordul de 16 secunde pentru consumarea unei plăcinte “obișnuite” cu diametrul de 12 centimetri și o grosime de 3,5 centimetri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img