More


  Un britanic a fost la un pas de moarte din cauza “sindromului salonului de înfrumusețare”

  - Advertisement -

  sindromul-salonului-de-infrumusetare

  Un bărbat din Marea Britanie s-a aflat la un pas de moarte după ce a suferit un accident vascular cerebral, la scurt timp după o vizită la un salon de înfrumusețare unde a beneficiat de servicii de spălat pe cap și tuns. Britanicul a dat în judecată coaforul, susținând că în timpul procedurii gâtul său nu a fost protejat suficient, și a obținut 90.000 de lire în urma semnării unei înțelegeri pentru evitarea procesului, informează AFP citând ediția de luni din The Times.

  Dave Tyler, în vârstă de 45 de ani, din Brighton (sud), a apelat în 2011 la serviciile unui salon de înfrumusețare local, iar la două zile după aceea s-a prăbușit în timpul unei ședințe. El a fost transportat de urgență la Spitalul Național de Neurologie și Neurochirugie din Londra unde a fost întrebat dacă se tunsese recent.

  Potrivit medicilor, britanicul a suferit din cauza fenomenului numit ‘’sindrom al salonului de înfrumusețare’’ care se manifestă în urma întinderii excesive a gâtului și a aplecării capului prea mult către spate, în vasul pentru spălat, fapt ce exercită o presiune prea mare asupra unei artere, întrerupând astfel oxigenarea creierului. Acest lucru ar fi provocat formarea unui cheag care a condus la atacul cerebral suferit de Tyler.

  În urma atacului cerebral, Dave Tyler, tată a doi copii, a petrecut trei luni în spital, iar în prezent se deplasează cu ajutorul unui baston și nu va mai putea conduce autovehicule deoarece suferă de tulburări de vedere.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img