More


  Zece sfaturi pentru sărbători fără stres

  - Advertisement -

  zece

  Motivele sunt diverse, însă cele mai frecvente sunt: efortul financiar mare, dependenţa de cumpărături, teama de singurătate sau chiar singurătatea în sine. În loc să ne bucurăm de cumpărături, ne trezim anxioşi şi stresaţi de mulţimi, de grija cumpărăturilor, de petrecerile care ne dau dietele peste cap.

  Totuşi, specialiştii ne recomandă felurite moduri de relaxare, pentru a scăpa de griji, ca să ne menţinem sănătoşi şi energizaţi. De la strategii de eliminare a stresului, la diferite tipuri de mâncare care ne oferă o stare de bine şi ne fac opimişti, iată top zece în privinţa recomandărilor specialiştilor pentru a simţi din plin bucuria sărbătorilor.

  1. Bucură-te de soare şi de lumină
  Bucură-te de orele de lumină şi de soare şi ieşi la o plimbare în aer liber. Soarele stimulează producţia de serotonină şi ajută la ameliorarea tulburărilor afective sezoniere. Specialiştii recomandă petrecerea timpului în aer liber sau lângă o fereastră în zilele luminoase. De asemenea, o alternativă este fototerapia, o metodă de tratament care utilizează acţiunea luminii asupra pielii.

  2. Aromaterapie cu esenţă de citrice
  Studiile care se ocupă de depresia au descoperit că parfumul anumitor citrice generează o stare de bine şi confort şi atenuează stresul. Pentru o stare de bine continuă, picură pe o batistă câteva picături de ulei esenţial de lămâie sau portocală şi păstreaz-o în buzunar.

  3. Plimbări în aer liber
  Experţii spun că plimbările regulate au un efect liniştitor asupra creierului, contribuind la reducerea anxietăţii şi la îmbunătăţirea somnului.

  4. Presopunctură
  Locul cărnos dintre degetul arătător şi cel mare este cunoscut ca hoku în medicina tradiţională chineză. Presează acest punct timp de 30 de secunde pentru a reduce stresul şi tensiunea în partea superioară a corpului. Aşa că dacă te simţi compleşit de stresul de sărbători, apasă acel punct şi respiră adânc.

  5. Fă mai puţine, bucură-te mai mult
  Ne dăm peste cap pentru a le face altora pe plac de sărbători: cumpărături, reţete, felicitări şi vizite. În locul acestor lucruri, ar trebui să avem grijă de noi înşine spunând ”nu” măcar din când în când.

  6. Liber la consumul de alimente dulci şi sănătoase
  În opinia specialistului, consumul de alimente dulci, pe cât posibil naturale (stafide, curmale, smochine etc) este indicat întrucât acest gust aduce o stare de plăcere şi de relaxare.

  7. Ţine-te de programul zilnic
  Prioritizează-ţi lucrurile importante din program, fie că e vorba de sport, ieşirea în oraş cu prietenele etc. şi nu încerca să te supraaglomerezi de sărbători.

  8. Uită de perfecţiune
  Nu mai fi obsedat să faci totul perfect. Nu se întâmplă nimic dacă casa nu străluceşte de curăţenie sau dacă întârzii puţin cu masa de prânz. Trebuie să-ţi canalizeză energia pe a te bucura de oamenii din viaţa ta. Elimină lucrurile neimportante pentru a te bucura la maxim de timpul liber de sărbători.

  9. Renunţă la dispozitivele mobile, tablete şi calculatoare
  Stresul provocat de celulare şi alertele de e-mail ne menţin într-o încordare permanentă. Nu doar că ne epuizează, dar acestea contribuie la ridicarea nivelului de stres, în special pentru femei. Sărbătorile sunt momentul să îţi închizi toate gadget-urile şi să petreci timp în familie şi alături de prieteni.

  10. Dă drumul la muzică
  Eşti stresat? Ascultă-ţi muzica preferată, fie că e vorba de colinde sau ultima melodie a lui Jay-Z. Potrivit unui studiu al Universităţii din Maryland, ascultarea muzicii care îţi place poate relaxa vasele de sânge şi îmbunătăţi circulaţia sangvină. Astfel, vei fi mai calm şi vei avea o inimă mai sănătoasă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img