More  Buckingham Palace a făcut publică lista cadourilor primite de Elisabeta a II-a la împlinirea a 90 de ani

  cadouri-Regina-Angliei

  Ce cadouri sunt potrivite pentru ziua de naștere a reginei Marii Britanii? Ei bine, dacă darurile primite de Elisabeta a II-a la împlinirea a 90 de ani pot fi un indiciu în acest sens, atunci un cal, un ursuleț din mohair sau jachetele pentru câini par a fi cadouri adecvate, relatează DPA.

  Buckingham Palace a făcut publică joi o listă cu cadourile primite din întreaga lume de regina Marii Britanii cu prilejul împlinirii a 90 de ani.

  Printre cadourile neobișnuite primite de regină se află un cal numit “Sir John” trimis de Poliția regală canadiană, în timp ce locuitorii din Insulele Virgine britanice i-au trimis un săculeț violet cu sare. Președintele competiției de ambarcațiunii Henley Royal Regatta i-a făcut maiestății sale cadou un ursuleț din mohair pe nume Bertie, dotat și cu o pălărie. Dragostea reginei pentru câinii săi nu a fost uitată, ea primind patru jachete de culoare maro pentru patrupede, decorate cu blazonul comitatului regal Windsor și Maidenhead.

  Regina a primit din partea guvernului indonezian o pictură cu ea și cu prințul consort, ducele de Edinburgh, care își zâmbesc unul altuia, pe o câmpie din Bali pe care se cultivă orez. La rândul său, ambasadorul chinez i-a făcut cadou reginei un evantai de mătase pe care era pictat portretul ei.

  Nici ambasadorul tunisian nu a rămas mai prejos din acest punct de vedere, el făcându-i cadou reginei un portret în mozaic din perioada când era tânără, cu mesajul: “Cea mai veche și mai iubită suverană din lume”.

  Regina Elisabeta a II-a a adunat o mulțime de cadouri de-a lungul anului. Într-o singură săptămână din aprilie, Palatul Buckingham a primit nu mai puțin de 17.420 de obiecte prin poștă pe numele suveranei, care reprezentau și felicitări, și cadouri.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE