More


  Ca să nu fie interpretare, este nevoie de o mai bună precizare

  - Advertisement -

  tariceanu-ochelari

  Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susține că atât Parlamentul, cât și Executivul au obligația de a pune în acord actuala legislație cu deciziile Curții Constituționale (CCR) în privința conflictului de interese deoarece “ca să nu fie interpretare, este nevoie de o mai bună precizare”.

  “Este obligația noastră, și a Parlamentului și a Guvernului, de a pune prevederile Codului penal și Codului de procedură penală în acord cu deciziile Curții Constituționale, nimic altceva. (…) Este vorba de a pune în acord decizia Curții Constituționale cu legislația în privința conflictului de interese. Știți foarte bine că există o decizie a CCR care vorbește despre necesitatea precizării termenilor în care este definit conflictul de interese și cred că acest lucru este foarte necesar pentru ca să nu ne mai lovim de aceleași abuzuri care s-au petrecut în perioada trecută în legătură cu cei care au fost învinuiți pentru conflict de interese pentru că prevederea era extrem de laxă și putea să fie interpretată. Ei bine, ca să nu fie interpretare, este nevoie de o mai bună precizare și cred că este necesar a fi făcut acest lucru imperios”, a declarat Tăriceanu, miercuri, la Palatul Parlamentului.

  Președintele Senatului a subliniat că Ministerul Justiției și-a propus să corecteze o “situație aberantă” care blochează instituțiile statului.

  “O bună parte din administrația din România este paralizată. Toată lumea este speriată să nu fie acuzată de conflict de interese. Vreau să vă mărturisesc un lucru și nu știu dacă sunteți la curent: în momentul în care actualul Parlament și-a început activitatea, serviciile din cadrul Parlamentului — și de la Senat și de la Camera Deputaților — au venit să ne avertizeze că dacă angajăm foștii angajați din legislatura trecută din nou în această legislatură acest lucru poate să fie pus sub incidența conflictului de interese. Ne-am trezit în situația în care cei care au experiență, care au lucrat în cabinetele parlamentare, în cabinetele celor care au diferite funcții în cadrul Parlamentului, nu mai pot să fie angajați ca nu cumva să existe riscul să fim acuzați și târâți în procese pentru conflict de interese, ca să înțelegeți unde merge aberația în care suntem în momentul de față. Nu credeți că ar fi normal să ieșim din această situație aberantă? Asta este ceea ce trebuie să facă și ce și-a propus MJ și cred că în mod foarte corect și necesar”, a explicat Tăriceanu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img