More


  Ce taxe trăsnite au mai aprobat consilierii locali?

  =

  clopot bursa

  În ultima ședință a Consiliului Local Satu Mare, consilierii locali au aprobat taxele care vor fi practicate la nivelul municipiului Satu Mare în anul 2017, pentru diferite servicii. De departe cea mai ciudată şi absurdă taxă, care probabil e unică în ţară, este taxa de tras clopotul la înmormântare în cimitirul de pe strada Amațiului. Adică fiecare bătaie de clopot înseamna câţiva lei în plus la bugetul Consiliului Local Satu Mare. O taxă adoptată acum patru ani a fost prelungită de consilierii locali iar fiecare înmormântare la care bate şi clopotul din cimitir se taxează în plus.

  Mai exact, dacă cineva doreşte să asculte, la o înmormântare, sunetul grav al clopotului trebuie să scoată din buzunare 21 de lei. De asemenea, la o înmormântare, cei care doresc asistență tehnică, alta decât săpatul gropii, trebuie să scoată din buzunar suma de 208 lei. Pentru asistență la montarea pietrei funerare se plătește 31 de lei iar pentru întreținerea cimitirului pe un an de zile taxa este de 33 de lei. Şi ca totul să se termine apoteotic dacă doreşti ridicarea capacului criptei trebuie de asemenea să scoţi bănuţii din portofel. Dacă este vorba de o criptă de două persoane, dacă acestea sunt suprapuse, atunci taxa este de doar 115 lei, dar dacă este vorba de o criptă cu două persoane alăturate și capacul este mai mare, taxe crește și ea, la 213 lei.

  Normal că aceste taxe îi nemulţumesc profund pe sătmăreni, ei afirmând că acestea sunt absurde şi prea mari.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img