More  Donald Trump, al 45-lea preşedinte al SUA

  trump

  Cel de-al 45-lea președinte al SUA, Donald Trump, a declarat, în discursul de învestitură, că se va concentra ‘în primul rând pe America’, el criticând cheltuielile făcute de SUA în beneficiul unor alte țări pe cheltuiala poporului american, informează DPA.

  Deciziile privind comerțul și afacerile cu alte țări vor fi ‘făcute în beneficiul muncitorilor americani și al familiilor americane’, a declarat Trump.

  Noul președinte al SUA a criticat cheltuielile și ajutoarele pentru forțe militare străine, în condițiile în care SUA ‘apără alte frontiere naționale, dar refuză să-și apere propriile frontiere’.

  Vom reda oamenilor Washington DC-ul
  Noul lider de la Casa Albă, Donald Trump, a promis vineri, după depunerea jurământului de președinte al Statelor Unite, să redea oamenilor Washington DC-ul, estimând că ”sistemul s-a protejat” în timp ce mulți oameni din afara capitalei americane fac eforturi zilnic pentru a supraviețui, transmit DPA, reuters și AFP. ”Sistemul s-a protejat”, iar bunăstarea nu este împărtășită de toți, a spus Trump.

  ”Pentru prea mult timp un mic grup din capitala țării noastre a cules beneficiile guvernării, în timp ce poporul a suportat costurile. Toate acestea se vor schimba începând de aici și acum pentru că acest moment este momentul vostru. Vă aparține”, a afirmat noul președinte al SUA, adresându-se sutelor de mii de persoane prezente la ceremonia sa de învestitură.

  Președintele Trump promite ”un important efort național” pentru reconstrucția Statelor Unite
  Noul președinte al SUA, Donald Trump, a promis vineri ‘un important efort național’ pentru reconstrucția Statelor Unite ale Americii, relatează AFP și DPA.

  ‘Noi, cetățenii Americii, suntem acum uniți într-un mare efort național pentru a ne reconstrui țara’, a afirmat el, în discursul său de circa 16 minute care a urmat ceremoniei de depunere a jurământului desfășurate în fața Capitoliului (sediul Congresului Statelor Unite). ‘Împreună vom hotărî parcursul Americii și al întregii lumi pentru mulți, mulți ani de acum încolo’, a spus Donald Trump, care a promis că ‘își va face treaba’ și că va reda oamenilor Washington DC-ul. Totodată, Trump le-a spus cetățenilor americani că el va fi de acum încolo vocea lor la Washington, indiferent că trăiesc într-un oraș sau într-o zonă rurală. ‘Nu veți mai fi niciodată ignorați. Vocea voastră, speranțele și visele voastre vor defini destinul nostru american’, a mai spus Donald Trump.

  Ceremonia de depunere a jurământului noului lider de la Casa Albă a fost oficiată de președintele Curții Supreme de Justiție a SUA, John Roberts.

  ”Jur solemn să îndeplinesc cu credință funcția de președinte al Statelor Unite și să fac tot ce îmi stă în putință pentru a păstra, proteja și apăra Constituția Statelor Unite”, a spus Trump având mâna stângă pe două Biblii — una a familiei sale și Biblia folosită de fostul președinte Abraham Lincoln, iar mâna dreaptă ridicată. Alături de Donald Trump a stat soția sa, Melania, îmbrăcată într-un palton albastru deschis. Pe scena instalată pe esplanada din fața Capitoliului s-au mai aflat foști președinți ai SUA, printre care Barack Obama, Bill Clinton și George W. Bush, membri ai Congresului și ai Curții Supreme de Justiție, precum și contracandidata sa la alegerile din 8 noiembrie anul trecut, Hillary Clinton.

  Donald Trump se pronunță pentru ‘eradicarea’ terorismului islamist
  Noul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, s-a pronunțat vineri, la Washington, pentru crearea unei alianțe globale contra terorismului islamist, care va fi ‘eradicat de pe fața Pământului’, transmit AFP, Reuters și DPA. În discursul rostit după depunerea jurământului de președinte al Statelor Unite, desfășurată în fața Capitoliului (sediul Congresului SUA), Trump a spus că în timpul administrației sale SUA își vor consolida vechile alianțe și vor crea unele noi și și-a exprimat regretul că SUA finanțează ‘armatele altor țări’.

  Trump promite să dezvolte un sistem de apărare antirachetă contra Iranului și Coreii de Nord
  Administrația Trump intenționează să dezvolte un sistem de apărare antirachetă ‘ultraperformant’ pentru protejarea de atacuri dinspre Iran și Coreea de Nord, a anunțat vineri pe website-ul său Casa Albă, relatează Reuters. Declarația, postată pe site la câteva minute după ceremonia de învestire a lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite, nu conține detalii referitoare la eventualele diferențe între sistemul respectiv și cele aflate în curs de elaborare și la costurile sale.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE