Sătmărenii sunt dispuși să dea peste 1.000 euro pentru o vacanță

Chiar dacă ne despart câteva luni bune de sezonul estival, agențiile de turism pot vorbi deja despre cele mai căutate destinații de vacanță. Pentru vacanțele din această vară, sătmărenii au început să facă rezervări începând cu anul trecut, pentru a putea profita de reduceile oferite de early booking.

Oferta EarlyBooking, alegerea ideală pentru orice tip de vacanță

Sătmărenii care au ales să își achiziționeze pachete prin early booking au obținut reduceri de până la 40% față de tarifele standard ale respectivelor pachete de vacanță.

”Au început deja de anul trecut, prin reducerile acestea early booking, însă vârful de rezervări va fi acum, perioada ianuarie-martie. Majoritatea aleg să cumpere aceste pachete din timp deoarece beneficiază de reduceri, unele din ele atingând chiar și 40% reducere”, a declarat Mircea Spătar, directorul unei agenții de turism.

Litoralul românesc rămâne în TOP

Litoralul românesc rămâne, ca în fiecare an, în top-ul preferințelor sătmărenilor. Majoritatea solicitărilor înregistrate de agențiile de turism arată că sătmărenii vor să își petrează zilele de concediu sau vacanță pe plajele din România. Totodată, pentru cei care își doresc să plece în străinătate, Turcia rămâne în vârful clasamentului.

”Cele mai solicitate destinații pentru perioada de vară sunt: litoral România, care la fel ca și anul trecut va rămâne în top și anul acesta, după aceea pachetele cu zbor din Cluj către Spania, Grecia și, nu în ultimul rând, Antalya. Chiar dacă în Instanbul mai sunt unele probleme, Antalya rămâne în top”, spune Mircea Spătar.

mamaia

Sătmărenii aleg pachete între 1.100 și 1.800 euro

Când vine vorba despre concedii, din punct de vedere financiar, sătmărenii dețin un buget mediu. Cel mai ales pachet, dar și cel mai avantajos, este de aproximativ 2.000 lei la noi în țară, pe litoralul românesc. Cei mai pretențioși aleg să dea între 1.100 și 1.800 euro pentru o vacanță în străinătate.

”Majoritatea au un buget mediu, nu foarte ridicat, dar nici hotelurile cele mai slabe. Un pachet pentru două persoane, la prețul de aproximativ 1.100 euro. Majoritatea aleg această variantă, iar pentru familiile cu copii ajunge până la 1.800 euro. 50-60% din vânzări sunt pentru aceste pachete. La noi pe litoral, pentru 7 nopți, în perioadă de sezon, pentru doi adulți cu doi copii, cazare cu demipensiune, plus mic dejun și cină prețul ajunge la în jur de 2.000 lei. Pentru pachetele cu avion, pe Spania, care este o destinație mai scumpă, tarifele încep undela la 1.800 euro/ 7 nopți cu demipensiune. Grecia, undeva la 1.500 euro/ 7 nopți cu demipensiune, iar Antalya, cu all-inclusive, aproximativ 1.500 euro”, a mai adăugat directorul agenției de turism.

sejur-antalya-3-in-1-basic-mai-2016-39686-3

Egiptul revine în tendințe

Cei care nu și-au achiziționat încă pachet pentru concediul din această vară trebuie să se grăbească deoarece tarifele au crescut și sunt în continuă creștere.

”Tarifele pe unele destinații precum Spania au crescut deja cu 20%, pe Grecia undeva la 10%, iar Turcia se menține la fel ca și anul trecut. Mai apar destinații noi cu plecare din Cluj către Malta, care au tarife foarte bune. Egiptul revine în tendințe la un preț foarte bun, în jur de 700-800 euro/ 2 persoane”, spune Mircea Spătar.

egipt

Revelion în Austria și Maramureș

Conform agențiilor de turism, de revelion, 50% dintre sătmăreni au ales să își petreacă noaptea dintre ani înafara județului. Cea mai solicitată destinație a fost Maramureșul, care a crescut ca număr de turiști, dar și ca și tarife. Înafara țării, ca în fiecare an, în vârful clasamentului a fost Austria.

Ioana Simion

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Interimatul PSD Satu Mare va fi decis la București

Interimatul conducerii Organizației Județene a PSD Satu Mare va fi decis la București. Decizia va fi luată în cadrul CEX de la București. Azi, la...

FOTOGALERIE. INCENDIU de AMPLOARE în județ. ȘASE ore de LUPTĂ cu flăcările

Peste 20 de pompieri militari, trei pompieri voluntari, cu patru autospeciale au lucrat mai bine de 6 ore pentru stingerea unui incendiu, în localitatea...

Lansare de carte – „Steagul de nuntă – variație și constanță în obiceiurile nupțiale din Țara Oașului și Țara Beiușului” Laura Cergheș – Marina

În organizarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Cenaclul Cronograf...

Eleva Simina Bârle de la CNME, premiată de Ambasadorul Germaniei la București

Concursul ,,EUFORIA REGĂSIRII”, organizat de Ambasada Germaniei din București cu ocazia împlinirii pe 9 noiembrie 2019 a 30 de ani de la căderea Zidului...

NORD VEST TV. Marcel Ciolacu și Paul Stănescu vin azi la ACTUALITATEA SĂTMĂREANĂ

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, și secretarul general al PSD, Paul Stănescu, vin azi la Nord Vest TV. Aceștia sunt invitații speciali ai...