More


  Sătmărenii sunt dispuși să dea peste 1.000 euro pentru o vacanță

  - Advertisement -

  Chiar dacă ne despart câteva luni bune de sezonul estival, agențiile de turism pot vorbi deja despre cele mai căutate destinații de vacanță. Pentru vacanțele din această vară, sătmărenii au început să facă rezervări începând cu anul trecut, pentru a putea profita de reduceile oferite de early booking.

  Oferta EarlyBooking, alegerea ideală pentru orice tip de vacanță

  Sătmărenii care au ales să își achiziționeze pachete prin early booking au obținut reduceri de până la 40% față de tarifele standard ale respectivelor pachete de vacanță.

  ”Au început deja de anul trecut, prin reducerile acestea early booking, însă vârful de rezervări va fi acum, perioada ianuarie-martie. Majoritatea aleg să cumpere aceste pachete din timp deoarece beneficiază de reduceri, unele din ele atingând chiar și 40% reducere”, a declarat Mircea Spătar, directorul unei agenții de turism.

  Litoralul românesc rămâne în TOP

  Litoralul românesc rămâne, ca în fiecare an, în top-ul preferințelor sătmărenilor. Majoritatea solicitărilor înregistrate de agențiile de turism arată că sătmărenii vor să își petrează zilele de concediu sau vacanță pe plajele din România. Totodată, pentru cei care își doresc să plece în străinătate, Turcia rămâne în vârful clasamentului.

  ”Cele mai solicitate destinații pentru perioada de vară sunt: litoral România, care la fel ca și anul trecut va rămâne în top și anul acesta, după aceea pachetele cu zbor din Cluj către Spania, Grecia și, nu în ultimul rând, Antalya. Chiar dacă în Instanbul mai sunt unele probleme, Antalya rămâne în top”, spune Mircea Spătar.

  mamaia

  Sătmărenii aleg pachete între 1.100 și 1.800 euro

  Când vine vorba despre concedii, din punct de vedere financiar, sătmărenii dețin un buget mediu. Cel mai ales pachet, dar și cel mai avantajos, este de aproximativ 2.000 lei la noi în țară, pe litoralul românesc. Cei mai pretențioși aleg să dea între 1.100 și 1.800 euro pentru o vacanță în străinătate.

  ”Majoritatea au un buget mediu, nu foarte ridicat, dar nici hotelurile cele mai slabe. Un pachet pentru două persoane, la prețul de aproximativ 1.100 euro. Majoritatea aleg această variantă, iar pentru familiile cu copii ajunge până la 1.800 euro. 50-60% din vânzări sunt pentru aceste pachete. La noi pe litoral, pentru 7 nopți, în perioadă de sezon, pentru doi adulți cu doi copii, cazare cu demipensiune, plus mic dejun și cină prețul ajunge la în jur de 2.000 lei. Pentru pachetele cu avion, pe Spania, care este o destinație mai scumpă, tarifele încep undela la 1.800 euro/ 7 nopți cu demipensiune. Grecia, undeva la 1.500 euro/ 7 nopți cu demipensiune, iar Antalya, cu all-inclusive, aproximativ 1.500 euro”, a mai adăugat directorul agenției de turism.

  sejur-antalya-3-in-1-basic-mai-2016-39686-3

  Egiptul revine în tendințe

  Cei care nu și-au achiziționat încă pachet pentru concediul din această vară trebuie să se grăbească deoarece tarifele au crescut și sunt în continuă creștere.

  ”Tarifele pe unele destinații precum Spania au crescut deja cu 20%, pe Grecia undeva la 10%, iar Turcia se menține la fel ca și anul trecut. Mai apar destinații noi cu plecare din Cluj către Malta, care au tarife foarte bune. Egiptul revine în tendințe la un preț foarte bun, în jur de 700-800 euro/ 2 persoane”, spune Mircea Spătar.

  egipt

  Revelion în Austria și Maramureș

  Conform agențiilor de turism, de revelion, 50% dintre sătmăreni au ales să își petreacă noaptea dintre ani înafara județului. Cea mai solicitată destinație a fost Maramureșul, care a crescut ca număr de turiști, dar și ca și tarife. Înafara țării, ca în fiecare an, în vârful clasamentului a fost Austria.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img