More


  Un celebru muzeu al figurilor de ceară se închide

  =

  muzeul-fugurilor-de-ceara

  Statui din ceară ale tuturor cuplurilor prezidenţiale americane, de la George şi Martha Washington la Barack şi Michelle Obama, vor fi licitate de muzeul The Hall of Presidents and First Ladies aflat în Gettysburg, închis după aproape 60 de ani de funcţionare, din lipsă de vizitatori.

  Statuile din ceară ale preşedinţilor americani au fost realizate la dimensiuni reale, în timp ce statuile primelor doamne au fost realizate la o scară de o treime şi ”poartă” ţinutele pe care acestea le-au purtat la ceremoniile de învestitură. Potrivit lui Max T. Felty, preşedintele şi proprietarul Gettysburg Heritage Enterprises, care deţine Hall of Presidents şi alte atracţii din Gettysburg, statuile din ceară pierd interesul publicului, în favoarea exponatelor cu tehnologie  înaltă.

  Max T. Felty a explicat că Hall of Presidents a avut peste un million de vizitatori de la data deschiderii sale, în anul 1957. În primii cinci până la zece ani, cel puţin 200.000 de persoane au vizitat muzeul anual, iar majoritatea vizitatorilor au apreciat faptul că instituţia se concentrează pe întreaga istorie americană, nu doar pe Războiul Civil. Însă, în ultimii cinci – şapte ani, numărul de vizitatori ai muzeului a scăzut treptat, la o medie de 15.000 – 20.000 de persoane anual.



  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img