More


  Amplă controversă în Argentina după evacuarea de pe o plajă a trei femei care se bronzau topless

  - Advertisement -

  Evacuarea-de-pe-o-plajă-a-trei-femei-care-se-bronzau-topless

  Evacuarea în weekendul trecut a trei femei care se bronzau topless pe o plajă din Argentina a provocat o amplă controversă în această țară sud-americană cunoscută pentru cultura sa “machistă”, relatează joi AFP.

  La sfârșitul săptămânii trecute, în plină vară în emisfera sudică, o plajă aglomerată aflată la 500 km distanță de Buenos Aires a fost scena unui eveniment neobișnuit: aproape 50 de polițiști au înconjurat trei femei care se bronzau cu sânii goi. Ele fuseseră denunțate de alte persoane care stăteau pe această plajă nedestinată nudiștilor și cele trei erau pasibile de amendă. După mai multe discuții, în mijlocul unei mulțimi care, fie le luau apărarea, fie strigau la ele să plece, femeile au preferat să părăsească această plajă de “fasciști”.

  Momentul a fost filmat, iar clipul a făcut înconjurul rețelelor de socializare.

  Un judecător a decis să claseze plângerea depusă de un bărbat împotriva forțelor de ordine, luând partea femeilor în numele apărării “libertăților individuale”. Judecătorul a făcut totodată apel la poliție să dea dovadă de “prudență” în tratatea unor astfel de cazuri, relatează Le Parisien.

  “Faptul că o femeie este cu sânii goi nu este un act care cauzează prejudicii altora și, prin urmare, nu implică magistrații”, a argumentat judecătorul Mario Juliano. ‘’Poate fi considerat ca un act de rebeliune civică împotriva normelor culturale, dar în nici un caz poate fi interpretat ca un delict, cu atât mai puțin crimă”. Potrivit judecătorului, “nu poate fi stabilită nicio contravenție deoarece nu este vorba de acte obscene care afectează decența publică”.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img