More


  Gest eroic! Un bărbat a salvat 2.400.000 de vieți

  - Advertisement -

  Viețile a circa 2.400.000 de copii au fost salvate de un bărbat în vârstă de 77 de ani, despre al cărui sânge specialiștii spun că are proprietăți extraordinare. Povestea lui James Christopher Harrison a început pe când avea 14 ani și, în timpul unei operații, a avut nevoie de nu mai puțin de 13 litri de sânge.

  După acel moment, Harrison a înțeles cât de important este ca spitalele să aibă suficient sânge pentru transfuzii și a decis să devină donator constant după ce va împlini 18 ani. Acum, donează sânge la fiecare trei săptămâni. Dar mult mai important este că specialiștii au descoperit că sângele australianului conține o mare cantitate de anticorpi, lucru considerat extrem de rar, și o structură unică a plasmei. Acești anticorpi se transferă celui ce primește sângele și ajută la vindecarea multor afecțiuni.

  Dar cu adevărat uimitor este că sângele lui Harrison folosește în lupta contra bolii hemolitice la nou-născuți, o afecțiune ce poate duce la leziuni ale creierului sau chiar la moarte. Chiar nepoții săi au fost salvați cu injecțiile salvatoare obținute din sângele său.

  Hotărârea de a dona sânge cât mai des a fost întărită de această descoperire, astfel că australianul a donat sânge de peste o mie de ori. Dar James Christopher Harrison crede că se poate și mai mult. „Vreau ca recordul acesta să fie doborât, pentru că asta ar însemna mai multe transfuzii şi mai mult sânge”, a spus bărbatul, potrivit inspiremore.com.

  Viața bărbatului cu „sânge de aur” este asigurată pentru un milion de dolari, iar statul australian i-a conferit, pentru generozitatea sa, cea mai înaltă distincție.

  Sursa: evz.ro  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img