More


  Incită la proteste lansând tot felul de speculaţii. A devenit partizan

  - Advertisement -

  Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatuluii, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis de incitare la proteste şi de partizanat politic. În ceea ce priveşte comasarea DNA şi DIICOT, Tăriceanu declară că primele astfel de declaraţii au aparţinut fostului ministru Raluca Prună, iar la acea vreme Iohannis nu a intervenit.

  “Cu regret constat că preşedintele Iohannis a renunţat în integralitate la rolul său constituţional de mediator şi incită la proteste lansând tot felul de speculaţii de la tribuna Palatului Cotroceni. Ca şef al statului, ca garant al Constituţiei, preşedintele trebuia să medieze starea de tensiune din societate. În schimb, preşedintele Iohannis a devenit partizan şi s-a angrenat într-o luptă politică cu actuala majoritate parlamentară. Mi-e greu să înţeleg cum preşedintele statului român poate dezinforma cu atât de multă nonşalanţă cu privire la protestele din ţară”, scrie Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

  El critică afirmaţia preşedintelui privind DNA şi îndemnul către guvernanţi să nu comaseze instituţia cu DIICOT, afirmând că declaraţii similare a făcut şi Raluca Prună, fost ministru al Justiţiei, în noiembrie. ‘’Am făcut din DIICOT, instituţional vorbind, exact ceea ce este şi DNA-ul. Şi am făcut asta în considerarea unei viziuni mai largi, întrucât, nu ştiu, este de presupus că în 10 ani, nu ştiu, într-un orizont de timp, pe termen lung de fapt, aceste structuri specializate probabil că vor fi reunite într-una singură”, spunea Prună, citată de Tăriceanu.

  “La acea vreme, preşedintele a ignorat complet această decizie de reorganizare a ministrului Prună. Să înţelegem că «jos mâinile de pe DNA» este o referire la doamna Prună? Vine cam târziu, după mai bine de 2 luni”, spune liderul ALDE.

  El critică şi acuzaţiile preşedintelui cu privire la Jandarmerie şi la nemulţumurile faţă de activitatea MAI. “Încă de aseară am urmărit reacţiile care au apărut în spaţiul public cu privire la modul în care Jandarmeria a acţionat. Nu a existat niciun reproş la adresa acestora. Mai mult, câţiva tineri le-au oferit joi lalele jandarmilor care asigură perimetrul din faţa Palatului Victoriei, în semn de mulţumire pentru faptul că miercuri noaptea i-au apărat pe protestatari de cei care au aruncat cu pietre, petarde, torţe şi alte obiecte contondente către jandami. Rolul jandarmeriei este acela de a restabili ordinea publică. Preşedintele nu face altceva decât să incite pe mai departe”, spune Tăriceanu.

  Copreşedintele ALDE reia şi argumentul că Executivul are dreptul să dea ordonanţe de urgenţă. “Este păcat faptul că preşedintele nu cunoaşte că Guvernul are dreptul să legifereze prin ordonanţe pe anumite domenii sau materii. Fac un apel la preşedintele Iohannis să reintre în cadrul constituţional al atribuţiilor pe care funcţia le impune”, scrie Tăriceanu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img