More


  PSD a înfiinţat Comisia de monitorizare a Guvernului

  - Advertisement -

  Presedintele PSD, Liviu Dragnea alaturi de Gabriela Firea, primarul General al Capitalei si presedintele Organizatiei PSD Bucuresti, participa la evenimentul: "Marile proiecte ale Capitalei si ale zonei metropolitane", desfasurat la Teatrul Excelsior din Bucuresti, joi, 17 noiembrie 2016. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
  Presedintele PSD, Liviu Dragnea alaturi de Gabriela Firea, primarul General al Capitalei si presedintele Organizatiei PSD Bucuresti, participa la evenimentul: “Marile proiecte ale Capitalei si ale zonei metropolitane”, desfasurat la Teatrul Excelsior din Bucuresti, joi, 17 noiembrie 2016. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

  Comisia PSD de monitorizare a Guvernului a emis, luni, un prim raport din care rezultă că Executivul Grindeanu are un procent de realizare a promisiunilor asumate în campania electorală şi în programul de guvernare de 70% pentru primul trimestru al anului 2017.

  „Avem un prim raport al Comisiei de monitorizare. Pentru primul trimestru al anului 2017 aveam 54 promisiuni asumate în campanie şi în programul de guvernare. Au fost realizate 38. Avem peste 70% pentru primul trimestru procent de realizare. E un rezultat foarte bun”, a spus luni purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, într-o conferinţă de presă.

  El a arătat că acest rezultat arată că Guvernul a reuşit să ţină pasul cu calendarul propus, deşi au fost trei obstacole care au obstrucţionat actul de guvernarea: întârzierea numirii premierului, tergiversarea adoptării bugetului şi presiunile exercitate asupra Guevrnului în urma OUG 13, care au reclamat bună parte din timpul premierului

  Dobre a spus că Guvernul a reuşit în această perioadă să majoreze nivelul de venturi la aproape toate categoriile sociale care erau în risc de sărăcie, fiind bifate creşterea salariului minim la 1450 de lei, creşterea salariilor din sănătate şi educaţie, eliminarea CASS la veniturile suplimentare, eliminarea plăţii CASS pentru pensionari, creşterea pensiei minime – care ar trebuie să intre în vigoare la 1 martie – dublarea fondului de burse studenţeşti, gratuităţile pentru studenţi la călătoriile CFR.

  Potrivit lui Dobre, în evaluarea Comisiei de monitorizare există 3 priorităţi majore pentru perioada următoare: Legea prevenţiei, Lege salarizării unitare şi Departamentul pentru debirocratizare, care va funcţiona la nivelul SGG şi care va face un nomenclator al taxelor din România.

  Comisia PSD de monitorizare a activităţii Guvernului este formată din zece membri, printre care preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea, şi primarul general al Capitalei, Gabrieala Firea.

  Purtătorul de cuvânt al PSD, Adrian Dobre, a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, că acest for structurat la nivelul PSD are următoarea componenţă: Liviu Dragnea, Mihai Fifor, Marian Neacşu, Gabriela Firea, Şerban Nicolae, Doina Pană, Iulian Iancu, Viorica Dăncilă, Leonardo Badea, Florin Buicu.

  Potrivit lui Dobre, Comisia PSD de monitorizare nu intevine în activitatea guvernamentală şi nu dă dispoziţii privind modul în care se iau decizii în Guvern.

  Dobre a menţionat că această Comisie de monitorizare este interesată de realizarea obiectivelor asumate de PSD în campanie şi în programul de guvernare, precum şi de raportarea Guvernului la aşteptările cetăţenilor.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img