More  Vom defini în Parlament distincţia dintre oportunitate şi legalitate

  dragnea

  Liderul PSD Liviu Dragnea le-a transmis, luni, primarilor de comune din Asociaţia comunelor din România, reuniţi la Bucureşti, că distincţia dintre oportunitate şi legalitate va fi definită în Parlament, el arătând că există prea multe „instituţii” care îşi “dau cu părerea” despre oportunitate.

  „Vom defini în Parlament, indiferent de presiuni, în mod clar distincţia dintre legalitate şi oportunitate. Oportunitatea e a celui ales în mod legitim într-un proces democratic, o dă legimitatea unui vot, obligaţiile asumate în campanie, libertatea de a lua decizii cu Consiliul local pentru a dezvolta comunitatea, aşa cum crede acel Consiliu local”, a spus Dragnea.

  „Prea multe instituţii îşi dau cu părerea despre oportunitate. Administraţia publică trebuie să iasă din această stare de paralizie, cu funcţionari cărora le este frică să semneze, cu primari care nu ştiu dacă ce fac azi e interpretat peste un an sau zece”, a spus Dragnea.

  El a menţionat că în România există peste 20.000 legi şi a opinat că nu există cineva care să le ştie pe toate.

  Dragnea a arătat că, în acest sens, Parlamentul va lucra la codificarea legislaţiei.

  „Vom lucra în Parlament la Codul administraţiei publice, al finanţelor publice locale, al incompatibilităţilor, ca să fie limpezi, clare”, a mai spus Dragnea.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE