More


  Shopping în vacanță: ce poți cumpăra din bazarurile turcești

  - Advertisement -

  bazar turcia

  Dacă urmează să pleci în vacanță în Turcia nu trebuie să ratezi celebrele bazaruri. Aici vei trăi o altfel de experiență de shopping! Află ce poți găsi în bazarurile turcești și câteva sfaturi utile pentru începători. Colorate și vesele, bazarurile turcești sunt unice! O sesiune de cumpărături în aceste „centre comerciale” nici nu poate fi comparată cu cea din mall-uri sau magazinele cu care suntem obișnuiți.

  Ce găsești în bazaruri
  De toate pentru toți! Bazarurile turcești sunt pline de tot felul de obiecte, haine și bineînțeles alimente. În zonele turistice, precum Antalya, în bazaruri vei găsi cele mai frumoase suveniruri pentru cei dragi. De asemenea, doamnele își pot cumpăra genți și poșete de bună calitate la prețuri mici, obiecte vestimentare și accesorii frumoase. În plus, fiecare bazar are câteva magazine pline cu marfă tradițională (de exemplu rahat turcesc, ceaiuri aromate sau condimente).

  Ce merită cumpărat?
  Dacă vreți să plecați acasă cu ceva specific turcesc puteți cumpăra câteva cutii de rahat. Turcii sunt renumiți pentru rețetele lor speciale de rahat, iar în bazaruri veți găsi produsul în diverse combinații. Este bine de știut că rahatul turcesc poate fi transportat ușor și îl puteți pune liniștiți în bagaj.

  Ceaiurile turcești sunt de asemenea unice. Au un gust special și se găsesc în bazaruri în cele mai inedite arome. Cunoscut este ceaiul turcesc care de multe ori poate înlocui cafeaua, dar în preferințele turiștilor sunt și ceaiurile de mere sau cele afrodisiace. În aceste piețe le poți găsi ambalate în diverse moduri și sunt chiar foarte ieftine. În plus, pentru cei de acasă poți lua și câteva pahare turcești în care se poate servi ceaiul. Fructele uscate sunt și ele arătoase și gustoase. Turcii le vând la kilogram și au prețuri foarte bune. De asemenea, în bazaruri puteți găsi și condimente turcești. Sunt mai multe combinații de condimente, majoritatea conțin șofranul, folosit des în bucătăria lor tradițională.

  Dacă ați terminat cumpătăturile pentru acasă, e timpul să luați și câteva suveniruri. Bineînțeles că rahatul, condimentele și ceaiurile pot fi și ele suveniruri dar cine poate spune nu unor obiecte simpatice care să te ducă cu gândul la Turcia? În bazar vei găsi mii de astfel de lucrușoare haioase, elegante și pline de culoare. De la căni cu steagul Turciei, la brelocuri cu celebrul talisman-ochiul turcesc, până la obiecte de decor în stil turcesc…toate pot fi găsite în frumoasele bazaruri. Dacă ai loc în bagaj merită să îți achiziționezi un candelabru de exemplu, sau niște farfurii colorate. La îndemâna oricui sunt și brățările, magneții de frigider sau ceștile de cafea și ceai.

  Doamnele au un avantaj!
  În bazaruri veți găsi cele mai frumoase genți, poșete, portofele sau trollere! Căutați modele de calitate, preferabil din piele (sunt și foarte multe modele copiate de la marile brand-uri), în culori puternice, care au o durată de viață mult mai lungă. Prețul unui portofel din piele începe de la 10 euro, iar în cazul genților puteți găsi și unele modele la 15 euro. Acestea sunt doar câteva exemple din marile bazaruri turcești. Pe restul vă lăsăm pe voi să le descoperiți! Ce-i drept merită să vă luați o după-amiază din vacanța voastră și să o petreceți într-un bazar. Dacă obosiți la shopping veți găsi și terase în care puteți servi băuturi răcoritoare sau chiar să luați masa (veți găsi multe mâncăruri tradiționale, foarte gustoase).

  Nu uitați de tradiția negocierii!
  Puteți obține prețuri mult mai avantajoase dacă negociați. Este deja cunoscut faptul că turcii au tradiție în ceea ce privește negocierea prețurilor, așa că nu trebuie să vă abateți de la această lege nescrisă în țara lor. Odată cu negocierea primiți niște discount-uri și dacă cumpărați mai multe produse puteți primi chiar și mici cadouri din partea comercianților. Spre exemplu, vânzătorii de alimente vă servesc cu ceaiuri și deserturi înainte de a le cumpăra, iar după ce achiziționați câte ceva, mai primiți o mică gustare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare