Fruntaşi şi noi la cevaBursa

Sătmărenii se tot plâng că judeţul lor este mai mereu la coada clasamentelor, indiferent de domeniul de activitate. Ei bine, am aflat că judeţul Satu Mare se poate “mândri” cu faptul că există un domeniu, unde se află pe primul loc, şi anume cu cel mai mare număr de îmbolnăviri de rujeolă înregistrat în ultima săptămână. Clasamentul ruşinii a fost dat publicităţii de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

La nivel naţional, peste 300 cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână, numărul total al îmbolnăvirilor de la începutul epidemiei, în luna septembrie a anului trecut, ajungând la 8.803, din care 32 de decese – opt în judeţul Timiş, şase în Judeţul Arad, şapte în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş-Severin şi câte unul în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.

În ultima săptămână, cele mai multe cazuri au fost confirmate în judeţele: Satu Mare – 70, Braşov – 58, Dâmboviţa – 22, Teleorman – 20, Vaslui – 19, Sibiu – 16, Arad – 12, Timiş- 11.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts