More


  Bibliotecarii sătmăreni, spiridușii Moșului. Acțiune caritabilă de Crăciun

  =

  Biblioteca Județeană Satu Mare și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România–filiala Satu Mare, în parteneriat cu Liceul Teologic Ortodox Român „Nicolae Steinhardt” Satu Mare și cu sprijinul material al unor sponsori generoși, organizează activitatea „Colindul bibliotecii”, activitate ce oferă prilejul de a derula și o serie de acțiuni caritabile având ca beneficiari persoane de diferite vârste, aflate în dificultate.

  În pragul Sfintei sărbători a Nașterii Domnului, bibliotecarii sătmăreni își vor relua rolul de spiriduși ai Moșului Crăciun și vor duce daruri semenilor lor, cu care soarta a fost mai puțin generoasă.

  Demersului bibliotecarilor se alătură și elevii clasei a II-a de la Liceul Teologic Ortodox Român „Nicoale Steinhardt”, coordonați de inimoasa doamnă prof. pentru învățământ primar Liliana Budurlean, care vor duce vestea cea mare a Nașterii lui Iisus prin frumoasele colinde tadiționale românești.

  În contextul creat, prin generozitatea sponsorilor și a contribuției bibliotecarilor sătmăreni, aproximativ 300 de persoane–copii, tineri și vârstici–vor primi pachețele cu dulciuri, fructe și băuturi răcoritoare, alături de urările de bine și cele mai alese gânduri, transmise prin intermediul colindelor.

  Acțiunile caritabile se vor desfășura conform următorului program: marţi, 19 decembrie, ora 1100, la Cămin-Spital pentru Bolnavi Cronici Somatici de pe strada Ilișești, iar la 1200, Centrul Social Multifuncţional din cartierul Solidarităţii; miercuri, 20 decembrie, ora 1000, la Centrul Maternal „Lorena” din municipiul Satu Mare.

  Ziua de joi este rezervată copiilor proveniți din medii defavorizate din comuna Terebești, însă dornici de a învăța și experimenta lucruri noi prin intermediul serviciilor oferite de Biblioteca „Nae Antonescu” din localitate, cu mijlocirea bibliotecarei Czegenyi Monica. Biblioteca „Nae Antonescu” din comuna Terebești a aderat la Programul „Biblionet – Lumea în biblioteca mea”, fapt ce i-a facilitat bibliotecarei Czegenyi Monica posibilitatea de a participa la numeroase cursuri de formare profesională.

  Rezultatul participării la aceste cursuri s-a materializat în livrarea de ateliere de storytelling și cursuri de alfabetizare pentru diferite categorii de public, prin metode de educație non formală. Astfel, biblioteca din Terebești a devenit un adevărat centru cultural, social, de informare și de învățare pe tot parcursul vieții pentru foarte mulți membri din comunitate, în special pentru copiii și tinerii proveniți din medii sociale defavorizate.

  ”Gestul nostru de a-i recompensa cu mici daruri, acum, în pragul Sărbătorilor de iarnă, pe acești copii, dornici să-și depășească condiția prin carte, studiu și lectură, este unul firesc. De asemenea, prin această activitate, dorim să transmitem autorităților finanțatoare, mesajul că biblioteca este pentru oameni și unește oameni, iar bibliotecarul, prin munca, implicarea și strădania lui, este partener activ în viața comunității.”, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.

  Conducerea și colectivul Bibliotecii Județene Satu Mare adresează mulțumiri generoșilor sponsori: Hypermarket Auchan; Supermarket Kaufland; Fabrica de ciocolată „Mueller & Prietenii” din Odoreu; S.C. „Gama & Gama” S.R.L. Culciu Mare; Magazinul de legume-fructe „La Cristina” Satu Mare; S.C. „Oana” S.R.L. Bercu; S.C. „Costică” S.R.L. Negrești-Oaș; S.C. „Festina” S.R.L.; S.C. „Derșidan” S.R.L.; S.C. „Andreea & Anais 2011” S.R.L. și FederalCoop Satu Mare.

  Totodată, instituția cărții își deschide porțile pentru a primi cu colinda grupuri de copii, pe tot parcursul săptămânii, în timpul programului de funcționare cu publicul.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img