More


  Cămin cultural modern, construit la Giorocuta

  - Advertisement -

  Locuitorii satului Giorocuta se pot mândri acum cu cel mai nou și poate cel mai modern cămin cultural din județul Satu Mare. Lăcașul de cultură a fost construit în întregime, fiind recepționat ieri de conducerea Primăriei Supur.

  Investiție din fonduri proprii

  La evenimentul de la Giorocuta, alături de primarul Vasile Șteț, de viceprimarul Fekete Bertalan, de consilierii locali Ioan Onuțan și Gheorghe Farcău și de alți angajați ai Primăriei Supur, a fost prezent și fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, actualmente manager Gazeta de Nord-Vest și Nord Vest TV.  După ce a fost tăiată panglica inaugurală, cei prezenți au vizitat lăcașul de cultură.  Așa după cum spunea primarul comunei Supur, Vasile Șteț, căminul cultural din Giorocuta a fost construit practic din temelii. Întreaga investiție a costat 630.000 de lei, bani alocați de Primăria Supur.  ”Este vorba despre recepția căminului cultural făcut în localitatea Giorocuta de către Primăria Supur din fonduri proprii. Este o investiție multianuală finalizată și acum facem recepția. Acest cămin a fost construit pentru ca   locuitorii din satul Giorocuta să aibă  un loc unde să se poată întâlni, unde să poată organiza spectacole, diverse manifestări cu sătenii. Această construcție va fi des folosită și era necesară pentru satul Giorocuta. Această clădire a fost construită de la început, de la fundație până   sus, la acoperiș, totul este nou”, a declarat primarul Vasile Șteț.

  Felicitări pentru primar

  La rândul său, Mircea Govor a felicitat autoritățile locale din Supur, în general, și pe primarul comunei Supur, Vasile Șteț, în special, pentru această realizare și a dat asigurări că investițiile vor continua atât la Supur, cât și la Giorocuta.  ”Comuna Supur este comuna noastră de suflet și mă bucur că, după Supuru de Jos, Supuru de Sus, și aici, la Giorocuta, s-a făcut un cămin cultural cum nu au multe orașe din județul Satu Mare. De asemenea, trebuie precizat că investițiile continuă. Domnul primar a avansat deja toate proiectele pentru apă, pentru asfaltare, în curând se face drumul de la Supur. Efectiv se vede mâna unui primar care are de făcut multe pentru comunitate. Îl felicit, îi doresc tot binele din lume și doresc să mai fie la primărie încă măcar un mandat”, a declarat Mircea Govor.  În continuare, preotul paroh din Giorocuta a oficiat sluj-ba de sfințire a căminului cultural.  Lăcașul de cultură din Giorocuta este construit pe o suprafață de 428 mp și dispune de o sală de spectacole de aproximativ 200 de locuri, sală de club, grupuri sanitare, o bucătărie, vestiare și tot ceea ce este necesar unei astfel de clădiri.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img