More


  FOTO. Asistentul medical erou, premiat de colegi. A salvat de la moarte o fetiță

  - Advertisement -

  Asistentul medical pensionar care în această vară a salvat de la moarte o fetiță, fiind considerat un erou, a fost premiat astăzi de către colegi.

  Conducerea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali (OAMGMAMR) din Satu Mare, prin președintele Constantin Demian, a premiat la final de an pe unul dintre cei mai merituoși asistenți sătmăreni.

  Premiantul anului 2017 este asistentul Doru Marius Matei care a primit o diplomă de excelență, dar și un premiu în bani, pentru întreaga sa activitate, pentru merite deosebite în salvarea unor vieți.

  După ce a lucrat peste 20 de ani la Unitatea de Primirii Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, fiind unul dintre cei mai apreciați asistenți din cadrul echipei, Doru Matei s-a pensionat în urmă cu ceva vreme. Dar, în continuare, se află în prima linie a bătăliei pentru sănătate.

  Astfel, în luna august a acestui an, dând dovadă de un înalt profesionalism, a salvat de la moarte prin înec o fetiță în vârstă de numai șase ani, eveniment consemnat la acea vreme de întreaga presă locală și națională.

  Fetița a fost găsită inconștientă pe fundul unui bazin dintr-un ștrand sătmărean. Intervenția promptă a lui Doru Matei, care a efectuat rapid manevrele de resuscitare, a readus fetița la viață care, ulterior, a fost preluată de o ambulanță și transportată la Unitatea de Primire Urgență.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img