More


  FOTO. Pericol de explozie la Moftin. Poate dura zile până ce incendiul este stins

  =

  Este pericol de explozie în localitatea Moftinu Mare după ce un incendiu a cuprins o sondă de gaz. Adriana Pop, purtător de cuvânt al ISU Satu Mare, a declarat pentru Digi24 că incendiul a fost anunțat la ora 1:25 la numărul de urgență.

  Peste 30 de pompieri intervin cu șapte autospeciale ca să stingă flăcările. La fața locului se află și o ambulanță SMURD.

  ”Echipajul medical este prezent pentru a acorda îngrijiri medicale în caz de necesitate”, a precizat purtătorul de cuvânt.

  Pompieri din județele Maramureș și Bihor se află pe drum și îi vor ajuta pe colegii lor din Satu Mare la intervenție.

  ”Nu sunt victime și nu există pericolul propagării incendiului la casele de locuit. Zona e izolată față de alte gospodării”, a subliniat purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare.

  Raed Arafat, coordonator Departamentul pentru Situații de Urgență, a declarat la Digi24 că este vorba despre „un incendiu care va dura mult până este lichidat. Există proceduri foarte specifice pentru astfel de intervenții”.

  El a mai spus că nu există riscuri pentru populație, dar că „e o intervenție care poate să dureze și zile”.

  ”La un anumit moment incendiu se va stinge, dar în momentul în care se stinge, gazul care continuă să iasă, dacă e orice flacără, poate să ducă la apariția unei explozii, motiv pentru care, după stingere, (pompierii) se vor îndepărta și va veni personalul specializat de la Centrul economic să închidă puțul respectiv”, a declarat coordonatorul DSU.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img