More


  Masă caldă pentru elevii unei școli din Satu Mare. Proiect pilot

  =

  Elevii Școlii Gimnaziale Terebești vor beneficia, și în anul școlar 2017-2018, de o masă caldă sau un pachet cu mâncare în fiecare zi, potrivit unui proiect normativ remis de Guvernul României. Este vorba despre un proiect pilot în care sunt incluse 50 de școli la nivel național printre care și școala din Terebești, fiind singura din județul Satu Mare inclusă în program.

  ”În perioada activităţii didactice, elevilor din învăţământul preuniversitar de stat li se acordă, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 7 lei/beneficiar”, se arată în Ordonanţa de Urgenţă.

  Potrivit inspectorului școlar general, Călin Durla, în acest an pentru școala din Terebești s-au alocat peste 300.000 de lei.

  ”Anul trecut școlar, Școala Gimnazială Terebești a beneficiat de un proiect pilot prin care elevii au primit o masă caldă la prânz. Proiectul a fost prelungit și pentru acest an școlar și, începând cu luna decembrie, copiii de la Școala Terebești vor beneficia, în continuare, de această masă caldă. Suma pentru anul școlar 2017-2018 este de 315.000 lei pentru toți copiii acestei școli. Ideea este de a se vedea rezultatele acestui proiect pilot în vederea generalizării proiectului la nivel național astfel că toți elevii să beneficieze de o masă caldă. Proiectul va fi implementat de Primăria Terebești”, a declarat pentru GNV inspectorul școlar general Călin Durla.

  Primarul comunei Terebești, Mariana Avorniciții, a declarat în exclusivitate pentru GNV că deocamdată sunt așteptate normele de aplicare ale ordonanței astfel încât programul să poată fi pus în aplicare.

  ”În legătură cu Ordonanțe 92 cu privire la Programul Pilot pentru acordarea unui supliment alimentar pentru școlari, nu pot să vă spun mare lucru întrucât normele de aplicare ale acestei ordonanțe vor apare în 45 de zile de la emiterea ei. În funcție de ce vor stabili normele, vom hotărî și noi la nivel de comună dacă va fi pachet alimentar sau va fi o masă caldă gătită local pentru elevi. Acest lucru vom decide împreună cu părinții dacă normele vor fi la fel ca și cele de anul trecut”, a declarat Mariana Avorniciții.

  Anul trecut, spre exemplu, la Terebești s-a decis alocarea unui sport alimentar gen catering pentru că nu a existat posibilitatea gătirii și servirii masei calde de către elevi în incinta școlii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img