More


  OFICIAL. A fost semnat contractul de finanțare pentru a Treilea Pod. Cel mai mare proiect prin PNDL2

  - Advertisement -

  Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a semnat astăzi contractul de finanțare pentru cel de-al Treilea Pod peste Someș. Acesta este cel mai mare proiect finanșțat prin PNDL2.

  ”Am semnat contractul de finanțare pentru cea mai mare investiție din municipiul Satu Mare din ultimele decenii- “Pod peste râul Someș, amplasament str. Ștrandului”. Este un vis al sătmărenilor care în sfârșit prinde contur, un vis care nu mai e doar un slogan electoral. Valoarea contractului semnat este 81.344.496 lei, fiind cel mai mare proiect din România finanțat prin PNDL 2”, a postat primarul pe contul său de Facebook.

  Cel de-al treilea pod peste râul Someș va fi construit la Satu Mare cu o rampă de urcare de pe strada Ștrandului, de pe malul drept, și o rampă în zona fostului magazin Interex din Micro 17.

  Soluția tehnică pentru podul principal s-a ales de tip hobanat, cu deschiderea centrală de 195 metri și două deschideri adiacente de 100 metri. Structura este susținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric în sistem semiharpă.

  Proiectul acestei investiții este inclus pe lista proiectelor de primesc finanţare prin etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), ce se derulează până în 2020. Suma totală alocată pentru al treilea pod peste Someș este de de 81.344.496,80 lei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img