More


  Porci puțini, prețuri mari. Doar 50.000 de porci grași, disponibili de Ignat

  =

   

  Pentru Ignatul anului 2017, în județul Satu Mare sunt disponibili pentru sacrificat aproximativ 50.000 de porci grași. Acest lucru a determinat creșterea cu aproape 50% a prețului la kilogramul de porc viu față de anul trecut. 

  Potrivit datelor furnizate de Direcția Agricolă Satu Mare, la începutul lunii decembrie, în județ erau înregistrate 137.070 capete de porcine, din care 7.010 scroafe de prăsilă, circa 50.000 porci grași și restul purcei de 20-30 kg.

  Desigur, dintre porcii grași, doar o mică parte dintre ei (20%) vor fi sacrificați în gospodăriile populației, restul vor fi sacrificați în abatoare specializate.

  Dat fiind faptul că numărul porcilor grași este destul de mic comparativ cu alți ani, când erau sacrificați circa 20.000 de porci doar în gospodăriile populației, a determint creșterea substanțială a prețului kilogramului de porc viu.

  Astfel, dacă în luna decembrie a anului trecut prețul pe kilogram viu la porc oscila între 6 și 7 lei, în decembrie anul curent prețurl este de 10 lei/kg, rare fiind cazurile când kilogramul de proc viu coboară la 9 lei (doar pentru porcii mai mari de 150 kg).

  Mai mult decât atât porcii din rasa Mangalița se vând și la 13-14 lei/kg.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img