More


  Tradițiile de Crăciun, păstrate cu sfințenie la Supuru de Sus

  - Advertisement -

  Crăciunul acesta a fost mare sărbătoare în Supuru de Sus la casa părintească a managerului Gazeta de Nord-Vest şi Nord Vest TV, Mircea Govor. Acesta şi-a petrecut sărbătorile alături de  părinți, soție, copil, nepoții, frați şi familiile acestora.

  În seara de Ajun au avut zeci de colindători  din Supur şi Giorocuta. Tradiţiile vechi sunt păstrate la Supur iar în seara de Ajun mai mulţi copii au fost cu Steaua, viflaimul dar şi cu colinzi vechi şi noi cântate cu multă plăcere! O surpriză deosebită a venit din partea consilierului local al comunei Supur, Onuţan Ioan, care a venit însoțit de 40 de colindători, de la mic la mare, cu colinzi tradiționale de suflet românesc. În data de 25 Decembrie, în ziua de Crăciun, întreaga familie a sărbătorit aşa cum se cuvine la casa părintească ziua de naştere a seniorului familiei Vasile Govor, care a împlinit vârsta de 86 de ani. Bucuria acestuia se putea vedea pe chipul lui mai ales în momentul în care strănepoții  şi nepoții lui i-au urat La Mulţi Ani şi l-au colindat! Alături de familie în ziua de Crăciun au venit la colindat Timotei Bel, starețul Mănăstirii Scărişoara Nouă, şi monahul Gherasim.

  Marţi, a doua zi de Crăciun, conducerea Primăriei Supur în frunte cu primarul Vasile Şteţ şi consilierii Liviu Matioc, Onuţan Nelu, Ghiman Liviu, Vanţ Victor, Florin Varga, primarul comunei Terebeşti, Mariana Avorniciţi, împreună cu soțul ei, consilierul judeţean  Nicolai Avorniciţi, Dorina Grunfeld,   director de cabinet la Ministerul Mediului, şi soțul acesteia, cunoscutul om de afaceri Marius Grunfel, cunoscutul om de afaceri patronul firmei Lebăda, Vasile Paşca, şi băiatul acestuia, directorul de marketing al firmei Lebăda, Cristian Paşca, au trecut pragul casei familiei Govor colindând şi împărtășind bucuriile Crăciunului!

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img