More


  VIDEO/FOTO.Protest spontan la ITM. ”Muncă egală, salarii egale”

  =

  Circa 30 de angajați ai Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare au luat parte, în această dimineață, la un protest spontan fiind nemulțumiți atât de veniturile pe care le au, cât și de volumul de muncă.
  Acțiunea de protest a început în jurul orei 10.30 și a durat o oră.

  Inspectorii de muncă sătmăreni au ieșit în stradă purtând în mâini pancarde pe care, în afară de ”Protest Spontan”, se mai putea citi și ”Vrem salarii decente” sau ”Muncă egală, salarii egale”.

  Ei și-au exprimat astfel nemulțumire atât față de salarii cât și față de volumul de muncă.

  ”Aș putea să vă spun că acum venitul meu salarial este mai mic decât în 2006. Asta în situația în care și eu, ca toată lumea, am credite, facturile, și toate serviciile cresc”, a declarat un inspector de muncă.

  ”Vrem pentru muncă egală, salarii egale, pentru toți cei care sunt pe același palier cu noi. Nu dorim salarii exagerate. Ne comparăm cu cei de la finanțe, DSP, DSVSA, Pensii. Din exterior, doar noi și Mediul ne aflăm pe ultimul prag de salarizare. Ceilalți au salarii aproape duble față de noi. Volumul de muncă este destul de mare. Cercetări de accidente trebuie să se facă, controalele trebuie executate în teren, iar salariile sunt mici”, a spus un alt inspector.

  De asemenea, purtătorul de cuvânt al ITM, Ioan Flore, spune că inspectorii de muncă sunt foarte nemulțumiți de faptul că sunt supra-însărcinați.

  ”An de an numărul de posturi a scăzut, iar responsabilitățile, sarcinile, cresc de fiecare dată. Dovada cea mai elocventă este acum, în decembrie, când odată cu transformările produse de Ordonanța 79 și 82, trebuie să facem campanii de informare, campanii de control. Inspectorii sunt puțini, trebuie să acopere un județ întreg”, a precizat Ioan Flore.

  Acesta mai spune că inspectorii de muncă sunt supuși stresului deoarece majoritatea sancțiunilor date sunt contestate în instanță iar unii dintre ei sunt chiar agreați verbal, amenințați de foarte multe ori. Flore mai spune că statutul inspectorului de muncă nu a fost adoptat nici până astăzi.

  Protestul spontan a durat până în jurul orei 11.30, iar pe durata desfășurării acestuia programul de lucru cu publicul a fost suspendat.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img