More


  FOTO. Captură impresionantă de canabis. Procurorii DIICOT sătmăreni în acțiune

  =

  Procurorii Biroului Teritorial Satu Mare al DIICOT, în urma unor percheziții realizate într-un dosar care viza contrabanda cu ţigări de provenienţă ucrainiană, au prinsun tânăr care deținea  33 de kilograme de cannabis. 

  Bărbatul a fost trimis în judecată pe 19 decembrie de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc după ce a fost găsit cu peste 33 kilograme de haşiş pe care l-a cultivat chiar el şi urma să îl vândă pe bani buni, în Olanda. Din rechizitoriul întocmit de procurori, Bihoreanul.ro a aflat că “recolta” a “căzut” în braţele procurorilor Antidrog din pură întâmplare, în timpul unei anchete în care bărbatul era bănuit de contrabandă cu… ţigări!

  Haşişul a fost găsit în casa lui Sergiu Claudiu Tăut, în vârstă de 31 de ani din Paleu, o parte într-o pungă de plastic iar restul în borcane de sticlă ascunse lângă centrala de încălzire. Întrebat de unde le are, iniţial bărbatul a uzat de dreptul la tăcere. Dus la sediul DIICOT, Tăut a revenit la gânduri mai bune, recunoscând că le-a cultivat personal, la propunerea unui olandez care s-a oferit să-i cumpere recolta, cu 4000 euro/kilogram şi care i-a pus la dispoziţie gratuit tot ceea ce avea nevoie – seminţe, ghivece, saci cu pământ, lămpi, tubulatură pentru aerisire, un ventilator şi fertilizator.

  Mai mult, bărbatul le-a dezvăluit procurorilor că “recolta” pe care au găsit-o în Paleu e doar o mică parte, căci în casa din Ioşia mai are plante în ghivece. Şi, ca să arate că spune adevărul, Tăut i-a condus pe anchetatori la “sera” improvizată, de unde poliţiştii Antidrog ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea legii au strâns, pe lângă cele 2,7 kilograme de muguri deja ridicate, alte 29,52 kilograme de plante verzi.

  Sinceritatea bruscă a lui Tăut nu era una dezinteresată: pentru că s-a autodenunţat, el nu mai putea fi anchetat pentru cultivarea drogurilor. Aşa se face că, în decembrie, după finalizarea anchetei, el a fost trimis în judecată doar pentru trafic de droguri de risc, faptă pentru care riscă, oricum, între 3 şi 15 ani. Suficient cât să-i piară cheful de astfel de agricultură.

  Sursa text/foto: Bihoreanul.ro  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img