More


  Al cincilea pod peste Someș la Satu Mare. În primăvara începe construcția

  - Advertisement -

  Dacă în prezent municipiul Satu mare are doar două poduri, în scurt timp va fi construit un al cincilea, și vor începe lucrările la construirea celui de-al patrulea. În ceea ce privește al treilea pod, în primăvară va fi organizată licitație pentru începerea lucrărilor.

  Cel de-al patrulea pod peste râul Someș, cel ce va face parte din șoseaua de ocolire a municipiului Satu Mare, va fi construit, cel mai probabil, înainte de ce de-al treilea pod, cel de pe strada Ștrandului. Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu. a precizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că în primăvara acestui an se va trece la construirea acestuia.

  Viceprimarul Albu a afirmat, cu aceeași ocazie, că în paralel cu podul de beton va fi construit și un pod de pontoane, despre care viceprimarul speră că va rămâne tot la Satu Mare. Acesta mai spune că ambele poduri vor fi construite în zona Dana I, iar lucrările vor începe în primăvară. Cererea pentru autorizarea podului de pontoane a fost deja depusă, iar de proiect se va ocupa o firmă din Sicilia cu zeci de angajați din România.

  Solutia tehnică pentru podul principal s-a ales de tip hobanat, cu deschiderea centrală de 195 metri și două deschideri adiacente de 100 metri. Structura este susținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric în sistem semiharpă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img