More


  Grevă la Electrolux. Situație fără soluție. Sindicaliști de la București

  - Advertisement -

   

  Este doar o chestiune de timp până ce angajații fabricii Electrolux vor opri lucrul definitiv. Conflictul de muncă înregistrat săptămâna tecută de Sindicatul ”Samus” își consumă mâine ultima etapă până la declanșarea grevei de avertisment, apoi a grevei generale.

  Conducerea companiei Electrolux, prin conducerea fabricii de la Satu Mare, au făcut ieri, în cadrul unei intrevederi cu reprezentanții sindicatului, o nouă propunere muncitorilor. Este vorba despre o creștere salarială de 5% și creșterea valorii bonurilor de masă de la 12 la 15 lei.

  Sindicaliștii au prezentat muncitorilor propunerea făcută de conducerea fabricii însă aceștia nu au acceptat și a cerut continuarea conflictului de muncă.

  Președintele Sindicatului ”Samus” din Electrolux, Sorin Faur, a declarat în exclusivitate pentru Gazeta de Nord Vest că mâine, la ITM, se va desfășura procesul de mediere în vederea stingerii acestui conflict de muncă. Alături de sindicaliști, la acest proces va fi prezent și Bogdan Iuliu Hossu, președintele național al Confederației Sindicale ”Cartel Alfa”, la care este afiliat și Sindicatul ”Samus”.

  La cum stau lucrurile în acest moment, Sorin Faur este de părere că mâine nu se va întâmpla nimic notabil în urma medierii, astfel că vor fi continuate demersurile legale pentru declanșarea grevei generale.

  Dacă nu se întâmplă ceva notabil până atunci, este foarte posibil ca vineri să se desfășoare greva de avertisment (de două ore) iar miercuri, cel mai probabil, va fi declanșată greva generală pe termen nelimitat.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img