More


  Vine UBER la Satu Mare? Care sunt împrejurările

  =

  Sunt unii sătmăreni care nu numai că și-ar doiri, dar au și ferma convingere că un sistem UBER va fi implementat, încel mai scurt timp posibil, și la Satu Mare.

  Totul a pornit de la intenția taximetriștilor sătmăreni de a majora tarifele la cursele taxi circa 30%. Ei acuză faptul că, pe lângă majorarea prețului la carburant, au crescut și taxele și impozitele.

  Acest lucru a aprins însă, imaginația unor sătmăreni care au exclamat: VINE UBER!

  Însă până ce sistemul UBER va fi implementat și la Satu Mare vor mai trece cel puțin 3-4 ani. Unde să mai pui la socoteală că tarifele UBER sunt mai mari decât cele ale taximetriștilor sătmăreni, însă și condițiile oferite sunt altele.

  Ce este UBER?

  Uber este o companie americană care a dezvoltat o aplicație pentru tablete și smartphone-uri care le pemite clienților să comande limuzine cu șofer sau taxiuri. Uber a lansat aplicația pentru iPhone în anul 2010, oferindu-le clienților posibilitatea de a închiria rapid limuzine cu șofer. Ulterior, pe fondul competiției cu jucători mai mici, compania le-a oferit clienților și posibilitatea de a comanda taxiuri sau mașini cu tarife mai mici decât limuzinele.

  Aplicația permite pasagerilor să se conecteze direct prin GPS-ul telefonului mobil cu cea mai apropiată mașină cu șofer înregistrată în baza de date a Uber. Contractarea serviciului și plata se desfășoară exclusiv prin intermediul Uber și nu personal cu șoferul. La destinație, pasagerul nu achită fizic nimic. Tariful este calculat de program în funcție de distanță, viteză și condițiile de trafic.

  Serviciile nu se plătesc fizic, contravaloarea călătoriei este reținută în mod automat de pe cardul clientului prin intermediul contului de client. Șoferii își primesc banii într-un depozit și au dreptul la o anumită cotă din nota de plată, restul rămânând companiei. Compania nu lucrează cu companii de taxi obișnuite, ci cu companii de transport și cu șoferi individuali. Șoferii înscriși în aplicație pot munci când vor și cât vor.

  În iunie 2014, compania era prezentă în aproape 140 de orașe din circa 40 de țări și avea milioane de clienți. Tot în iunie 2014, compania avea 900 de angajați și percepea un comision intre 20% – 25% de la șoferi.

  Vă doriți UBER la Satu Mare? Dacă un LIKE  pe Facebook dacă vă place ideea. Cine știe… s-ar putea ca cei de la UBER să vă asculte dorințele. Dați SHARE acestui material! Cu cât suntem mai mulți, cu atât cresc șansele!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img