More


  FOTOGALERIE. EMOȚIONANT. Catarg și drapel, sfințite și înălțate într-o școală din Satu Mare

  - Advertisement -

  Moment emoționat astăzi la o școală din municipiul Satu Mare. În prezența autorităților județene și locale, a soldaților și jandarmilor, a profesorilor, elevilor și părinților, au fost sfințite și apoi înălțate un catarg și un drapel tricolor în curtea Școlii Gimnaziale ”Ion Creangă”.

  ”Azi am sărbătorit 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. O activitate de suflet, de înaltă ținută, unde am avut invitați de seamă”, au spus reprezentanții școlii.

  La eveniment au fost prezenți prefectul județului Satu Mare-Darius Filip, viceprimarul orașului-Doina Feher, inspectorul școlar general-Călin Durla, inspectori, preoți, ofițeri, profesori etc.

  Manifestarea a fost organizată pentru sărbătorirea celor 100 de ani de la data Unirii Basarabiei cu România (27 martie 1918) și face parte din cadrul manifestării cultural-artistice “Basarabia – Pământ românesc, Centenarul Unirii cu România” organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, Asociaţia Civică “Tempora” şi Protopopiatul Ortodox Român Satu Mare.

  Cu această ocazie a avut loc ceremonia de înălţare a Drapelului României şi de sfinţire a catargului amplasat în curtea Şcolii Gimnaziale “Ion Creangă”.

  Catargul a fost amplasat cu sprijinul Asociaţiei Civice “Tempora”, iar de acum înainte Drapelul României va flutura la înălţime la Şcoala Gimnazială “Ion Creangă”.

  Pe lângă alocuţiunile oficialităţilor, au fost susţinute două comunicări privind semnificaţia istorică a Unirii Basarabiei cu România iar elevii şi corul şcolii au susţinut un program artistic.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img