More


  TĂIEREA mielor. Unde va fi permisă și de când începe

  =

  Sătmărenii care doresc să-şi achiziţioneze un miel de Paştele Catolic o pot face începând de mâine din Piaţa de Vechituri, unde a fost amenajat şi un punct de sacrificare. Acest punct de lucru este amenajat temporar cu respectarea normelor sanitar veterinare în vigoare.

  De Paștele Catolic, animalele pot fi achiziţionate şi sacrificate începând de mâine până în 31 martie. 11 aprilie, în intervalul orar 7.00-17.00, de luni până vineri, şi între orele 8.00 şi 13.00 în ziua de sâmbătă.

  Punctul de tăiere va fi supravegheat permanent de medicii veterinari pe toată durata funcţionării. “Direcţia Sanitar Veterinară va asigura, şi în acest caz, suportul necesar pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului de sacrificare”, a arătat directorul DSVSA, Nicolae Dumuţa.

  În ceea ce priveşte preţurile vehiculate la miei, se pare că acestea nu vor suferi modificări faţă de anul trecut, adică vor oscila între 12 şi 14 lei/kg viu. Din experienţa anilor precedenţi, în primele zile de sacrificare fermierii cer un preţ mai mare, în jur de 20 de lei/kg, urmând ca ulterior piaţa să stabilizeze preţurile în funcţie de cerere şi ofertă.

  Față de anul precedent, însîă, mieii vor fi mult mai mici asta și din cauza faptului că mieii nu au avut parte de o primăvară adevărată, dar și din cuza faptului că Paștele Catolic este prea devreme (1 aprilie).

  Anul trecut, la punctul din Piaţa de Vechituri au fost sacrificaţi de Paşte circa o mie de miei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img