More


  Curcubeul emoțiilor la Colegiul Național Mihai Eminescu

  =

  A fost momentul în care s-a auzit ultimul clopoţel, a răsunat Gaudeamus Igitur, iar diriginţii au strigat pentru ultima oară catalogul. Cei mai buni elevi au păşit cu emoţie dar şi cu bucurie pentru a-şi primi premiile.

  Festivitate plină de emoții
  Emoțiile adolescenților sunt cele mai puternice emoții din lume și asta datoritaă faptului că tinerii trăiesc cu intensitate maximă fiecare experiență prin care trec. Curtea Colegiului Național Mihai Eminescu a fost un curcubeu colorat în nuanțe ale tinereții, unde elevii claselor a XII a au plâns, au zâmbit și au visat alături de profesori, de colegi, de părinți, proieteni și rude dragi. Fiecare clasă a ales să poarte o culoare care îi reprezintă pe levi, o culoare care să le poarte noroc în viață iar intrarea în scenă a fost făcută pe melodii alese de ei .

  “Bucuria este în primul rând a tinereții dar și a reușitelor noastre în educație, maturizare și pregătire pentru următoarele etape ale vieții. Bucuria este și a nostră, a profesorilor pentru că am urcat pe același drum al cunoașterii, al formării ca oameni responsabili în societate. Să știți că la fiecare generație ne schimbăm și noi odată cu voi. Colectivul didactic al Colegiului a încercat să vă formeze în spriritul exigenței corectitudinii, respectului patriotismului și al toleranței. Vreau să vă multumesc pentru efortul depus în anii de liceu , efort care ne-a adus multe satisfacții și distincții. Suntem mândi de voi. În același timp vă îndemn să continuați acest efort în primul rând la examenul de bacalaureat , apoi la examenele de admitere, la facultate și pe perioada studenției. Veți avea astfel ocazia să apreciați, treptat, tot ceea ce ați învățat, ați acumulat în acest colegiu. Așteptăm ca peste ani să reveniți la fel de bucuroși în acestă școală și să ne împărtășiți reușitele voastre profesionale.Veți fi copiii noștri la orice vârstă. Trebuie să ne bucurăm și de faptul că sunteți generația “România 100”. ” a fost mesajul directorului Colegiului Național Mihai Eminescu, Liviu Rotaru.

  Momente surpriză
  Festivitatea a avut multe momente surpiză. Hermina Hotca, elevă absolventă a Colegiului Național Mihai Eminescu a interpretat melodia “Copacul” iar mai apoi împreună cu sora ei Ștefania au cântat melodia ”Colega mea.” Nu a lipsit nici celebra melodie “Ani de liceu” interpretată de eleva Alessia Mândruț alături de toți elevii participanți la festivitate.

  Emoțiile au fost firești. Părinți, bunici, prieteni, rude au ținut să le fie aproape absolvenților și să le ureze succes la examenele care urmează.

  Porumbeii albi au încheiat simbolic festivitatea, pentru ca zborul și drumul să le fie lin în viață proaspeților absolvenți.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img